Afbeelding

Nieuw in Delft: Fish Relax Spa

lopende zaken

Editie: Week 46, Jaargang 20 |

Els de Vreede: ‘De visjes en het water zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt’. (Foto Koos Bommelé)

DELFT – Toen Els de Vreede op vakantie in Egypte tussen de tropische vissen zwom, wist ze het opeens zeker. Dat idee van haar dochter om een nieuwe Fish Relax Spa in Delft te openen was zo gek nog niet! Een nieuwe vorm van pedicure en manicure met behulp van piepkleine visjes, dat kon Delft goed gebruiken. Nu, een paar maanden later, gaat Fish Relax Spa zaterdag open. Het adres: Oude Langendijk 3 (015-7503759).

Natuurlijk, het fenomeen van de ‘knabbelvisjes’ is niet nieuw. Maar wel een weldaad voor voeten en handen. Els: “Het wordt in landen in het Midden Oosten al heel lang gedaan. Maar wij vinden het idee dat er visjes om je voeten zwemmen een beetje eng. En het grote misverstand is dat de visjes van je huid eten. Ze schrapen oude huid af en scheiden zelf enzymen af die een vernieuwend effect op de huid hebben. Het is dus absoluut niet zo dat er vissen aan je voeten en handen zitten te knagen. De vissen krijgen iedere dag van ons gewoon te eten.”

Els is helemaal blij met haar Fish Relax Spa. “Mijn klanten zullen ervaren dat ze helemaal tot rust komen. Onze acht spa’s voldoen aan de strengste eisen van hygiëne. Ze worden feitelijk voortdurend gereinigd, 365 dagen per jaar. Dat is natuurlijk ook logisch want je wilt niet met je voeten of handen in vuil water zitten! Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om met lotion op je handen of voeten van de spa gebruik te maken. Daar zou een olielaag van op het water komen en dat is niet de bedoeling.”

Wel de bedoeling is dat de klanten van Fish Relax Spa weer keurige, gezonde handen en voeten krijgen, terwijl ze heerlijk tot rust komen. En dat is bij een gewone pedicure of manicure wel anders. Els: “Fish Relax Spa zegt het eigenlijk al: de vissen en het water zorgen ervoor dat je je helemaal ontspant, terwijl je voeten en handen worden verzorgd. Ik verheug me er al op om mensen die hier voor de eerste keer gebruik van maken, zich te zien verbazen. Het is ook best speciaal natuurlijk. Ik zeg wel eens ‘ik werk samen met vissen’ en zo is het ook. Ik heb er zelfs een speciale band mee. Ook voor mij wordt het elke dag genieten.”

Een behandeling van een half uur kost 29,95 (handen en voeten 39,95). Reserveren kan via
www.fishrelaxspa.nl. Maar vergeet vooral niet om zelf even te gaan kennismaken!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12