Huis te koop: Dijkshoornseweg 164, Den Hoorn

Algemeen

Sfeervol en goed onderhouden huis in een landelijke omgeving

DEN HOORN – De afgelopen vijftien jaar hebben Berry en Linda Baruch met veel tevredenheid in deze leuke tussenwoning gewoond. Het is een knus huis uit 1918 dat warmte uitstraalt.

Toch hebben ze besloten naar een nieuwbouwhuis in het nieuwe gedeelte van Den Hoorn te verhuizen. “Onze kinderen Joan en Rayen worden groter, ze willen wel een grotere kamer hebben”, zegt Linda. “We verhuizen dus omdat we wat meer ruimte nodig hebben.” 

Een groot pluspunt is de landelijke ligging van de woning. Het huis staat aan het rustige deel van de Dijkshoornseweg. Aan de achterkant is er een fraai groen uitzicht met weilanden en zelfs twee oude boerderijen. Aan de voorkant is er geen huizenrij, maar het terrein van een kweker. “Het is dus vrij rustig gelegen”, zegt Berry. “Verder is het een gemoedelijke straat met leuke mensen. Deze buurt heeft echt nog het dorpse karakter.” 

In de loop der jaren hebben Berry en Linda aardig wat aan het huis opgeknapt, zodat het nu in een uitstekende staat van onderhoud verkeert. “In september hebben we nog het buitenschilderwerk aan de voorkant gedaan”, zegt Linda. “Toen hebben we ook de aanbouw aan de achterkant vernieuwd. Een tijdje terug is het schilderwerk aan de achterkant gedaan.” 

De woonkamer is 2.57/4.00 bij 8.05 meter en heeft een mooie laminaatvloer. Het plafond is verlaagd en voorzien van inbouwspots. De kamer doet heel licht aan door het grote raam aan de voorkant en het extra venster in het plafond. “We zijn heel tevreden over de leefruimte”, zegt Berry. “Beneden is het heel ruim. Dat komt ook door de leefkeuken die via een doorloop met de kamer verbonden is. Hier is ook een lichtkoepel, zodat het in de keuken ook lekker licht is.” 

De keuken is 2.88 bij 4.00 meter groot en voorzien van een vaatwasser en een vierpitsgaskookplaat. In de bijkeuken is de opstelplaats voor de wasmachine. Hier is ook de deur naar de achterplaats met een stenen berging. “Het is niet zo groot, maar het uitzicht is prachtig”, zegt Linda. “De kinderen kunnen ook heerlijk in het weiland spelen.” 

Zoals gebruikelijk in een ouder huis is de badkamer op de begane grond. De badkamer is 1.60 bij 1.79 meter en heeft een douchecabine, een wastafelmeubel en een toilet. 

De wenteltrap in de woonkamer leidt naar de eerste verdieping. De ruime ouderslaapkamer aan de achterzijde is 12.5 vierkante meter groot. De twee andere slaapkamers, aan de voorzijde, meten respectievelijk 3.23 bij 1.94 meter en 4.68 bij 1.92 meter. “De twee kinderkamers zijn praktisch in te richten”, zegt Berry. “Op de overloop is extra bergruimte. Vanaf de overloop kun je op de vliering komen.”
De vliering is 2 bij 3.95 meter en heeft een nokhoogte van ongeveer 80 centimeter. De woning is verder voorzien van dubbelglas in de hardhouten kozijnen. Het is een ideale starterswoning. De ligging is gunstig gelegen, nabij winkels, scholen en de uitvalswegen richting Den Haag en Rotterdam.

De vraagprijs voor deze woning is € 187.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) - 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12