De verdeling van de eigen woning bij een echtscheiding

Algemeen

Consulent Eddie Ruchtie van De Scheidingspraktijk helpt zijn cliënten graag op het gebied van de verdeling van de eigen woning.

DELFT – Na een echtscheiding komt het in de praktijk vaak voor dat de vrouw met de kinderen in het oude huis blijft wonen. Waren de man en de vrouw in gemeenschap van goederen getrouwd, dan is het belangrijk dat het eigendom goed wordt verdeeld. Een consulent van De Scheidingspraktijk kan u daarbij uitstekend van dienst zijn. In deze regio krijgt u dan te maken met Eddie Ruchtie.

“De woning is vaak het meest waardevolle bezit”, zegt hij. “Vaak is die in laten we zeggen twintig jaar flink in waarde gestegen. Het is belangrijk dat over een verdeling goede afspraken worden gemaakt. Wij kunnen onze cliënten daarbij laten begeleiden door een financieel planner.” Bij een echtscheiding staan man en vrouw voor de keuze om het huis meteen te verkopen òf te verdelen. “Het is in elk geval belangrijk om in het laatste geval overbedeling te voorkomen”, zegt Ruchtie. “De woning moet gelijk worden verdeeld, ook al wordt die door één van de ex-partners bewoond.” Er zijn verschillende redenen voor om dit snel en goed te regelen. Bijvoorbeeld in het geval het resterende deel van het huis in een later stadium alsnog aan de ex-partner wordt verkocht, in verband met de overdrachtsbelasting. De rente op de hypotheek is dan na twee jaar niet meer aftrekbaar. Vijf jaar samen een huis aanhouden is lang, zeker omdat dit het meest waardevolle bezit is. “Het is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening om de cliënten op dit gebied van gedegen advies te voorzien”, aldus Ruchtie. De consulent is bereikbaar via (06) - 22 41 16 07 en mailto:ruchtie@scheidingspraktijk.nl?subject=via%20delftopzondag.nl%3A. Kijk ook op www.scheidingspraktijk.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12