Het sportjaar 2012 begint met nieuwjaarsrecepties bij sportverenigingen

DELFT – Het is en blijft een goede gewoonte: bij de start van het nieuwe jaar houden sportverenigingen nieuwjaarsrecepties. Waarbij naast het elkaar een sportief topjaar toewensen ook de laatste restanten oliebollen en spuitwijn worden weggewerkt.

Een paar verenigingen maken er meer van. Zoals Vitesse Delft, Full Speed en EDH, waar de voorzitter een officiële nieuwjaarsrede uitspreekt. Dat geeft gewicht aan de zaak. Ook worden er hier en daar activiteiten als het huldigen van verdienstelijke of hondstrouwe leden, een veiling, een sporttoernooi of een loterij aan gekoppeld. Een kort overzicht van aangekondigde recepties, want het is voor de echte sportfanaat altijd leuk om overal even langs te gaan ….

DHC (Sportpark Brasserskade) begint zoals het hoort op 1 januari. Van 16.00 uur tot 18.00 uur kunnen daar de goede voornemens besproken worden. Dat is na een in bestuursopzicht turbulent 2011 een hoopvol voornemen. Dit alles onder begeleiding van de zangprestaties van Aad Meuleman. 

Delfia (Sportpark Mozartlaan) trapt ook op 1 januari af, en ook om 16.00 uur. Met de belofte dat er een aantal leden in het zonnetje worden gezet. En voorafgaand (14.00 uur) een ‘ouderwets gezellige’ wedstrijd op de grassprieten tussen oud-Delfia 1 en het huidige vlaggenschip. 

Bij handbalclub EDH (Sportpark Kerkpolder) start de nieuwjaarsreceptie op 1 januari om 17.00 uur. De aankondiging daarvan is overigens dreigend en spannend tegelijk: “2012 Zal een belangrijk jaar voor de handbalbond, maar zeker ook voor het voortbestaan van EDH zijn. Daarover zal onze voorzitter tijdens onze nieuwjaarsreceptie een korte toelichting geven”, valt er op de website te lezen. Dat moet wel druk worden… 

Smaakmakend is jaarlijks de receptie bij D.S.V. Full Speed (Sportpark Kerkpolder, uiteraard op 1 januari. De aanvang is 16.00 uur, voorzitter Sjaak Lispet spreekt dan de leden toe over verleden en toekomst en huldigt leden die 25 of 40 jaar lid zijn.
Ook op 1 januari, vanaf 15.00, Nieuwjaar bij tafeltennisclub Phoenix (sporthal Brasserskade). Op donderdag 5 januari start de Delftse Reddings Brigade het nieuwe zwemjaar in Zwembad Kerkpolder, met om 21.00 uur een toostmoment in de clubruimte in het bad. Datzelfde, maar dan in haar accommodatie op Sportpark Kruithuisweg en op vrijdag 6 januari om 19.30 uur, doet hockeyclub Hudito. Weer een dag later, zaterdag 7 januari, is de beurt aan Vitesse Delft. Op Sportpark Tanthof Zuid is dan meteen een vol programma: met een snerttoernooi, loterij, veiling en om 15.30 uur de jaarlijkse (en alom om de inhoud gewaardeerde) speech van voorzitter Jan de Bruyn.
 
Er zijn ook clubs die zondag 8 januari het nieuwe jaar inluiden. Bij DHL (Sportpark Brasserskade) gebeurt dat om 16.00 uur. Voorafgaand voetballen de mannen van oud-DHL 1 en het huidige eerste team de calorieën weg. Op Sportpark Kruithuisweg heffen tenslotte de honkballers van Blue Birds om 16.00 uur het glas in de hoop dat de wereldtitel die Nederland in deze sport in 2011 verwierf een positief effect zal hebben op de club.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1