Even bellen met... Xander Verheij, voorzitter van studentenvereniging De Bolk aan de Buitenwatersloot

Algemeen

Bij De Bolk wordt op vrijdag 22 februari door de VeRa het project HartvoorDelft georganiseerd. De VeRa is de VerenigingsRaad waarin dertien Delftse studentenverenigingen vertegenwoordigd zijn.

- Wat gaan jullie doen?
HartvoorDelft is een project om contact te leggen met groepen niet-studenten om en nabij Delft. We gaan in samenwerking met De Zonnebloem een middagje Delftsblauwe oftewel VeRa-blauwe tegeltjes schilderen. Eerst gaan we samen in De Bolk lunchen, dan volgt er een leuke middag waarbij eerst een stukje geschiedenis over het Delftsblauw wordt verteld en daarna gaan we aan de slag. Na afloop is er koffie en cake.

- Waarom heet het HartvoorDelft? Doet me denken aan dat tv-programma van Wendy van Dijk…
Oh nou, die link hadden wij niet gelegd. We zijn er als VeRa over gaan nadenken en toen riep iemand deze naam en die werd vervolgens goedgekeurd. Vroeger heette het trouwens PrestigeProject, maar dat vonden we niet meer zo leuk. HartvoorDelft vinden we prettiger klinken…

- Dus het is niet de eerste keer dat jullie dit doen?
Nee, vorig jaar hebben we bij roeivereniging Proteus-Eretes met een aantal gehandicapte kinderen spelletjes gedaan en hebben we pannenkoeken gebakken. Ik ken de historie niet uit mijn hoofd, maar er wordt al zeker vier jaar elk jaar iets georganiseerd.

- Wordt het druk?
Er komen circa dertien vertegenwoordigers van de Delftse studentenverenigingen en nog een aantal afgevaardigden van het dagelijks bestuur. Alles bij elkaar een mannetje of twintig. Van de Zonnebloem komen er ook ongeveer hetzelfde aantal. Dus tussen de 40 en 45 mensen komen er wel.

- Kunnen andere Delftenaren komen kijken?
Dat zou leuk zijn, maar het zal niet passen in De Bolk. Met 50 man zit het hier écht vol.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12