Veel gekker moet het niet worden 18 juli

Algemeen

De Politie moest er woensdag rond 21.00 uur aan te pas komen om een ruzie tussen familieleden in de Korvezeestraat in Delft te beslechten. De agenten probeerden de gemoederen, die hoog opliepen, te sussen. Twee vrouwen die betrokken waren bij de ruzie wilden niet weggaan, ze bleven voor de woning zitten. Verschillende keren verzochten en geboden de agenten de twee vrouwen in de leeftijd van 27 en 56, beiden uit Bilthoven, om weg te gaan. Toen ze dat weigerden, werden ze aangehouden. 

Op de Burgwal zag een Politieagent dinsdag twee jongens op damesfietsen rijden. Het tweetal had daarbij verdacht veel oog voor de gestalde fietsen. De Politieagent vertrouwde het niet en besloot de jongens en de fietsen te controleren. Beide fietsen bleken gestolen te zijn. De jongens, van 12 en 17 jaar uit Delft, werden hierop aangehouden. Ze kregen echter steun van een grote groep jongeren. Een 20-jarige Delftenaar uit die groep vond het nodig de agent de ergste ziektes toe te wensen. Hij werd ook aangehouden. 

Agenten zagen maandag op de Schubertlaan in Delft een voor hen bekende 42-jarige Delftenaar rijden op een racefiets. Hij ging er bij het zien van de Politie direct vandoor. Navraag van zijn gegevens via het Bureau leerde dat hij nog gesignaleerd stond, waarop de agenten besloten hem te volgen. De Delftenaar bleek niet voor één gat te vangen. Hij ging er herhaaldelijk met de fiets vandoor zodra hij de agenten in het vizier kreeg. Zelfs toen hij 'gepepperd' was, ging hij er nog vandoor. Uiteindelijk lukte het de agenten om hem aan te houden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de fiets die hij bij zich had. 

Op camerabeelden van de Geïntegreerde Monitor Centrale was maandag rond 22.45 uur duidelijk te zien dat drie jongens probeerden een fiets te stelen op het Stationsplein. Ze hielden zich nogal verdacht op en ze voelden of de fietsen op slot stonden. Gewaarschuwde agenten troffen even later de drie jongens met twee gestolen fietsen aan. De sloten van de gestolen fietsen stonden open en er zaten geen sleutels in. De drie, in de leeftijd van 16 en 17 jaar uit Zoetermeer, Voorburg en Den Haag, moesten mee naar het Politiebureau waar bij fouillering bleek dat één van hen een blanco sleutel had. Ze zitten nog vast voor verhoor, de ouders van de drie zijn ingelicht. 

Een 51-jarige Duitser moest zondag diep in de buidel tasten toen hij op de A13 flink het gaspedaal intrapte. Een motoragent zag de man op de A13 beduidend harder rijden dan het overige verkeer en hij zette de achtervolging in. Daarbij liep de snelheid op tot 171 kilometer per uur. De agent liet de man op een carpoolplaats langs de A4 stoppen en hield hem aan. De Officier van Justitie legde hem een boete van 780 euro op. Nadat hij de boete had betaald, mocht hij zijn weg vervolgen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12