Huis te koop: Leeuweriklaan 21, Rijswijk

Algemeen

‘We wonen in Delft, maar het heet Rijswijk’ RIJSWIJK – Frank van der Hulst en zijn vrouw Niels de Neef verhuizen naar Utrecht. Frank werkt sinds een aantal jaren in Bunnik en moet nu heen en weer reizen. Het is daarom beter om wat dichterbij te gaan wonen. “De kinderen zijn inmiddels allebei de deur uit, dus we gaan ook wat kleiner wonen”, zegt Niels.

Het gezin kwam in 1997 naar deze net buiten Delft gelegen hoekwoning. Ze hadden eigenlijk hun zinnen gezet op Delft, want daar is Frank geboren. “Maar met de rust en ruimte was dit een prima alternatief”, zegt hij. “Het is natuurlijk ook vlakbij. Ik zeg wel eens: we wonen in Delft, maar het heet Rijswijk.”

Het huis is uitstekend onderhouden en heeft een exclusieve ligging op een hoek. De voordeur bevindt zich dan ook niet in de voorgevel, maar in de zijmuur. De eerste bewoners hebben de indeling van de woonkamer gewijzigd: de keuken is nu aan de voorzijde. Hierdoor is er een royale tuingerichte woonkamer ontstaan. “In de zijmuur is er ook een raam, zodat er veel lichtinval is”, zegt Niels. “In het muurtje tussen de gang en de kamer hebben we langwerpige glazen ruiten geplaatst. Zelfs daardoor valt er via de ruit bij de voordeur zonlicht binnen.” 

De woonkamer is 5.90/5.30 bij 5.40 meter en heeft vloerverwarming. “De temperatuur in de kamer is daardoor altijd heel behaaglijk”, zegt Frank.
De keuken aan de straatkant heeft een speelse, tweezijdige hoekopstelling. Door de grote ramen is er een leuk zicht op de straat. Aan de achterzijde van de kamer biedt een deur toegang tot de tuin. Die is mooi aangelegd en ziet er verzorgd uit. De tuin ligt op het oosten en heeft een vrijstaande stenen berging en een achterom. De eerste verdieping telt drie slaapkamers. Die aan de voorzijde is 3.10 bij 2.88 meter. 

Aan de tuinzijde is de royale hoofdslaapkamer van 5.03 bij 2.88 meter. Aan deze kant is ook nog een slaapkamer van 3.88 bij 2.45 meter. De geheel betegelde badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafel en een hangend toilet. “Toen wij hier kwamen wonen hebben we een nieuwe badkamer laten plaatsen”, zegt Niels. “Wat we ook hebben laten plaatsen is een dakkapel op de tweede verdieping. Hierdoor kon daar een extra kamer gecreëerd worden.” 

Die zolderkamer, met de dakkapel aan de achterzijde, meet 3.30 bij 5.00 meter. Achter knieschotten is er veel bergruimte. Op de overloop zijn de opstelplaats voor de CV-ketel en de aansluiting voor de wasmachine. Ook hier is achter knieschotten veel bergruimte. “Het is een heel fijn huis en ook de buurt is prettig”, zegt Frank. “Er zijn nog mensen die er vanaf het begin wonen. Maar er zijn ook nieuwe gezinnen met jongere kinderen bij gekomen.” 

Voor kinderen is er genoeg te doen. Speelplaatsen, een Cruijff Court, slootjes om in te vissen en zelfs een halfpipe. De winkels in de Ternatestraat zijn op drie minuten loopafstand en in tien minuten fiets je naar het centrum van Delft. De wijk heeft bovendien een heel gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen. In de straat is ruime parkeergelegenheid. “We hebben nog geen nieuw huis in Utrecht, dus we zijn flexibel in de overdracht”, zegt Niels.

De vraagprijs voor deze woning is € 299.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) - 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12