Parade van plannen voor de Spoorzone in TOP Delft

Algemeen

In de Spoorzone komen vanaf 2014 tijdelijk bepaalde kavels beschikbaar, waarvoor in Gebruik de Lege Ruimte plannen zijn gemaakt.

DELFT – Gebruik de Lege Ruimte is een werkplaatsprogramma waarin plannen worden verzameld en gegenereerd voor het gebruik van tijdelijk beschikbare kavels in het Spoorzonegebied vanaf 2014. Op woensdag 21 december vindt een parade van plannen plaats in TOP Delft (Hippolytusbuurt 14) waarmee de eerste periode van het werkplaatsprogramma wordt afgesloten.

Alle plannen die tot nu toe zijn ingediend passeren de revue en worden becommentarieerd in relatie tot de tussentijd in de Spoorzone Delft. Gebruik de Lege Ruimte dient als platform om de ontwikkeling en uitwerking van kansrijke ideeën te faciliteren en te versnellen. In de eerste maanden van Gebruik de Lege Ruimte zijn ruim dertig plannen naar voren gekomen. Wat zijn hun kansen en aandachtspunten voor de uitwerking, onder welke grotere thema’s kunnen zij worden samengebracht en wat zegt dit over de programmering van de tussentijd in de Spoorzone? Met een vijftal deskundige gasten zal hier over van gedachten worden gewisseld. Ook wordt de opzet van deel 2 van Gebruik de Lege Ruimte en de activiteiten die in de komende periode plaatsvinden gepresenteerd. In januari 2012 start Gebruik de Lege Ruimte deel 2. In deze periode staat de uitwerking van de ideeën tot projectplannen centraal. De plannen worden geconcretiseerd en er wordt steun en draagvlak voor gezocht. Deelnemers kunnen hierbij advies en ondersteuning krijgen. Het volledige programma van de parade van plannen is te lezen op www.gebruikdelegeruimte.nl. In verband met het aantal beschikbare plaatsen wordt u vriendelijk verzocht uw komst te bevestigen door een email te sturen naar secretariaat@werkplaatsspoorzonedelft.nl. De avond begint om 20.30 uur en de toegang is gratis. Meer informatie is ook te lezen op www.delftdesign.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12