Wat ik zeggen wil

Algemeen

Beweegtuin
DELFT – Er komt een Beweegtuin, of beter gezegd: een fitness-tuin, op de plek van de oude bibliotheek aan de Kruisstraat. Voor deze tijdelijke beweegtuin wordt 50.000 euro uitgetrokken en voor het onderhoud wordt gemakshalve ook nog maar eens 10.000 euro uitgetrokken. Het is toch van de gekke dat in een tijd van allerlei bezuinigingen zoveel geld over de balk wordt gegooid? Wie zal daar met dit lekkere weer gebruik van maken? Misschien wordt het een leuke hangplek voor de jeugd. Ik hoop dat ze de beweegtoestellen hufterproof gemaakt hebben.

J.A. de Klerk, Delft



Handhaven
DELFT – Vorige week donderdag was het weer zo ver. Je kon met de auto nauwelijks de bocht maken van de Coenderstraat de Westerstraat in, zó veel fietsen staan er aan beide zijden. Wat als er een Ambulance of grote Brandweerwagen met haast de wijk in moet? En dat ondanks het duidelijke bord... Het aanspreken van de forensen die hun fietsen hier parkeren om de trein te pakken, heeft tot nu toe weinig zin gehad. Daarom hebben we afgelopen drie dagen namens de buurt elke dag een melding gemaakt op de website van de Gemeente Delft. Dit hebben we afgelopen weken al veel vaker gedaan. Wanneer gaat Toezicht Openbare Ruimte handhaven?

Guido van der Wedden, Delft


Cultuur (1)
DELFT - Hoe hebben de organisatoren van evenementen het voor elkaar gekregen dat er op hun subsidie van een kwart miljoen euro als enige niet wordt bezuinigd in 2011? Van het belastinggeld van de bewoners, terwijl zij er juist zo'n last van hebben. En als we denken aan Nyama, Jazzfestival en Westerpop is cultuur in Delft toch vooral beatmuziek!? Het motto lijkt te zijn: Als je niet van evenementen houdt, moet je niet in de binnenstad wonen.

Marc Hageman, Delft


Cultuur (2)
DELFT – Na jaren van de hand ophouden is het in de culturele hoek nu tijd om te schreeuwen. Dat gebeurde afgelopen zaterdag in heel het land, ook in Delft. Ze protesteerden tegen het korten op cultuur en het verhogen van de BTW op kaartjes voor beeldende kunst. Dat is natuurlijk hun goed recht, iedereen mag er in dit land op losschreeuwen. Maar als je jezelf toch zo creatief vindt, probeer dan ook creatief met geld om te gaan in plaats van te schreeuwen om nog meer gemeenschapsgeld. De cultuurschreeuwers gaan namelijk voorbij aan het feit dat het wel de belastingbetalende burger is die al jaren meebetaalt aan al hun culturele uitingen, omdat die sector al jaren niet zelf de broek omhoog kan houden. En juist die belastingbetalende burger wordt al van alle kanten gekort. Dus waarom zouden zij mee moeten betalen aan het vermaak van de elitaire club theaterbezoekers terwijl ze er zelf niets mee hebben? Gelukkig zijn ze in Den Haag en in veel gemeentes eindelijk op het idee gekomen dat dit inderdaad onzin is. Cultuur, theater en met elkaar lekker creatief doen is prima, maar ik wens er niet aan mee te betalen.

F. de Korte, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12