Huis te koop: Dijkshoornseweg 8, Den Hoorn

Algemeen

Een huis met karakter in de oude dorpskern van Den Hoorn DEN HOORN – De Dijkshoornseweg zonder de familie Van Dijk is eigenlijk moeilijk voor te stellen. Bijna 25 jaar hadden Kees en Anneke er een winkel (nu: Van Beek Slapen en Wonen) en woonden ze in één van de twee bovenhuizen. Daar komt nu echter een einde aan. Ze verhuizen met twee van de drie kinderen naar een voormalige tuinderswoning aan de Lookwatering. “Dat is sinds de herindeling net over de Delftse grens”, zegt Kees.

Kees en Anneke wonen sinds 1983 in dit bovenhuis uit de jaren dertig. Geheel naar wens, want het is volgens de bewoners een huis met karakter. In de woning zijn er diverse details die aan de oorsprong herinneren. Zoals glas-in-lood en paneeldeuren. De kozijnen zijn in 2005 volgens de jaren-dertig-stijl vernieuwd en toen is ook overal dubbel glas geplaatst. “De woonkamer heeft een leuke indeling, met een erker aan de straatkant”, zegt Kees. 

De woonkamer is voorzien van een schitterend ambachtelijk mozaïek parket. Vanuit de erker is er een leuk zicht op het oude gedeelte van de Dijkshoornseweg. “Het is een woon- annex winkelstraat”, zegt hij. “Het is gezellig, maar niet te druk. In de zijmuur is ook een raam, waardoor je zelfs tot aan de brug kijkt.” 

De fraaie houtkachel is een echte blikvanger in de woonkamer. Als die aan staat, is dit heel sfeervol. Kees en Anneke doen dit dan ook regelmatig. Een aparte kamer is bij de woonkamer getrokken. “Het raam aan de achterkant kijkt uit op het dakterras”, zegt Kees. “Het is een groot terras, de kinderen hebben hierop leren fietsen. Je hebt daar veel privacy, dus je kunt er heerlijk van de zon genieten.” 

Het dakterras is bereikbaar via de netjes onderhouden gesloten keuken. Op de eerste woonlaag is verder nog een slaapkamer aan de straatzijde. Een deur op de overloop leidt naar de trap naar de volgende woonlaag. Hier zijn vier ruime slaapkamers met veel bergruimte en de badkamer. Onder de kap is er bovendien een goed toegankelijke zolderruimte. “De woning is prima onderhouden”, zegt Kees. ”In 2001 is bijvoorbeeld het hele dak nog vervangen.” 

Het totale woonoppervlak van de woning is 126 vierkante meter. De bewoners hebben op de begane grond daarnaast de beschikking over een royale kantoorruimte. Deze is toegankelijk via de hal. Naast het kantoorgedeelte is er een wasruimte, met de aansluiting voor de wasmachine en droger. Oorspronkelijk deed deze ruimte dienst als keuken. In de onderbouw is verder een schuur gesitueerd, waarin zich de CV-installatie en een werkbank bevinden. “Het is vrij uniek dat er zoiets is”, zegt Kees. “Ideaal voor een thuiswerker of iemand die een praktijk aan huis wil beginnen. Voor de schuur is ook nog een leuk klein tuintje.” 

Den Hoorn heeft veel dorpse eigenschappen, maar toch is de stad met al zijn faciliteiten om de hoek. “Het is mooi dat het dorp zijn karakter heeft blijven behouden, wel missen we nog een grote supermarkt, dankzij de politiek”, zegt hij. “Met de afslag Den Hoorn op de A4 is het dorp toch prima bereikbaar.”

De vraagprijs voor deze woning is € 299.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Vermeulen Makelaars, (015) 2560472 of www.langsdemakelaar.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12