Afbeelding

Max Rippe schrijft een politieroman over een moord in Delft

Algemeen

Editie: Week 19, Jaargang 21 |

 

DELFT – Max Rippe schreef jarenlang columns. Ook schreef hij twee kinderboeken over de buurkinderen Sem en Sanne. Recent heeft hij zich gewaagd aan een heuse politieroman, met een verhaal dat zich afspeelt in zijn geboortestad Delft.

“ Ik schrijf graag fictie met op de achtergrond altijd de gedachte: het zou wel eens echt gebeurd kunnen zijn. Je mag het ook ‘faction’ noemen.”
-Waar gaat het verhaal over? ‘
Rippe: “Het gaat over Maik Hof, een inspecteur bij de recherche van de Delftse politie. Op een zomeravond drijft er een lijk in de gracht. Hij begint een intensieve zoektocht naar de identiteit van het vermoorde slachtoffer. Voordat hij dit raadsel kan oplossen, wordt hij geconfronteerd met een tweede moord. Op de plaats delict vindt hij, samen met zijn collega Anneke Laansteen, een merkwaardig maar prachtig schilderij. Het is een meesterwerk uit de 16de eeuw. De belangstelling voor het schilderij is groot, met name uit de nationale en internationale criminele hoek. Op de achtergrond speelt een historische leugen rond een koningshuis. Die leugen is in Delft ontstaan en een derde slachtoffer is daarvan het gevolg. Het verhaal speelt zich af op historische plekken als het Prinsenhof, het Oude Delft, het Armamentarium en het Kruithuis.”
- Er gebeurt nogal wat in dit boek. Heeft dit echt plaatsgevonden?
“Nee nogmaals het is fictie, pure fantasie, maar het zou wel gebeurd kùnnen zijn.”
- Zitten er persoonlijke, autobiografische elementen in dit boek?
“Ik zou jokken als ik zou beweren dat het niet het geval zou zijn. Iedere schrijver stopt altijd wel elementen van z’n leven in een boek, maar de personen en gebeurtenissen in dit boek zijn verzonnen. Ze schuren wel tegen de waarheid aan, maar vanuit een andere invalshoek.”
De Lodewijkmoorden kost 16 euro 55 en is verkrijgbaar via de website www.boekscout.nl. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12