Werkplein Delft houdt Brancheweken

Algemeen

DELFT - Het Werkplein Delft aan de Westlandseweg 40 (boven de Brandweerkazerne) organiseert van 25 februari tot 9 mei de zogenaamde Branchegerichte Actieweken.

De Brancheweken zijn een initiatief van CWI, UWV, Gemeenten, Brancheverenigingen en Kenniscentra om de aandacht van werkzoekenden te vestigen op baan- en scholingsmogelijkheden in branches die met tekorten aan personeel kampen. Tussen 25 februari en 9 mei staat wekelijks een andere branche centraal. 

Het spits wordt op maandag 25 februari afgebeten door de horeca. De Brancheweken richten zich onder meer op werkzoekenden met minder kansen op de arbeidsmarkt, zoals 45-plussers en langdurig werklozen. Het aanbieden van praktijkgerichte om- en bijscholing, stages of leerwerkbanen kan voor deze werkzoekenden de opstap betekenen naar een reguliere baan. 

Tijdens de Brancheweken worden er op het Werkplein Delft activiteiten georganiseerd om vraag en aanbod van werk bij elkaar te brengen. Het gaat hier onder meer om banenmarkten, branchedagen, workshops, bedrijfsbezoeken en 'speedmeets' tussen werkgevers en werkzoekenden. Een actieweek gericht op jongeren maakt ook deel uit van het programma. De branches waar de actie zich de komende weken op gaat richten zijn horeca, bouw, techniek, productie en industrie, transport en logistiek, beveiliging, bewaking en geüniformeerde beroepen, zakelijke dienstverlening, ambachten, detailhandel en zorg.

Geen afspraak
De komende week, van 25 tot en met 29 februari, staat in het teken van de Horeca. De klanten van het Werkplein worden in deze week op hun wenken bediend. Er worden hapjes klaargemaakt en geserveerd door de Wereldzaak. De eerste brancheweek staat dus in het teken van de horeca, een sector waar jaarlijks tussen de 80.000 en 90.000 vacatures ontstaan en waar een groeiend tekort is aan gekwalificeerd personeel. 

Daarnaast is er veel vraag naar laaggeschoolde medewerkers, bijvoorbeeld in de fastfoodsector. Vanaf 3 maart is de Bouw aan de beurt met informatie over een actueel arbeidsmarktproject in deze sector. Daarna staat op dinsdag 11 maart de techniek centraal in een vol programma in samenwerking met Metaalunie, Kenteq en Carrièrewinkel-projecten. Daarna volgen nog transport en logistiek (17 tot en met 20 maart), beveiliging en bewaking (25 tot en met 28 maart), jongeren (31 maart tot en met 4 april), zakelijke dienstverlening (7 tot en met 11 april), week van het ambacht (14 tot en met 18 april), detailhandel (21 tot en met 25 april) en zorg (6 tot en met 9 mei).

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12