Nieuwe fase in herstructurering Poptahof

Algemeen

DELFT - Met de sloop van de Zwaluw is een volgende belangrijke fase van de vernieuwing van de Poptahof ingegaan. Eind vorig jaar zijn de woningen in het naastgelegen woonplan Purper opgeleverd.

Op de plaats waar de Zwaluw stond komen 151 nieuwe woningen. Het gebouw krijgt de naam ‘Amber’. Ook in Amber is, net als in Purper, gekozen voor een grote variatie aan verschillende soorten woningen van twee tot vijf kamers voor een breed publiek. Naast huur- en koopwoningen komen er ook bedrijfsruimten. Door de bijzondere architectuur van de woningen krijgt dit woonplan een geheel eigen karakter. Het is ook een duurzaam plan. Met het onderdeks parkeren, de toepassing van natuurlijke waterberging en zuiveringssystemen en de toepassing van extra isolatie en het gebruik van industriële restwarmte. Naar verwachting wordt woonplan Amber eind 2013 opgeleverd.

Afgelopen mei werd nog spectaculair afscheid van het flatgebouw de Zwaluw genomen. Een helikopter strooide een ware bloemenregen van duizenden bloemen uit over de woningen die jarenlang een veilig thuis zijn geweest voor de bewoners. Kinderen van basisschool de Omnibus zorgden voor een kunstwerk met de naam ‘Zwaluw’, waarvoor ze bloemige creaties maakten met een persoonlijke boodschap eraan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12