Vier het voorjaar en kom naar het allereerste Delftse Lente Festival

Algemeen

DELFT – De lente staat op het punt van beginnen en dat is alle reden voor een feestje. Grandcafé De Sjees en Restaurant Stromboli organiseren daarom op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 maart het allereerste Delftse Lente Festival.

Delftenaren kunnen zich dan drie dagen lang vermaken in drie grote - en verwarmde - tenten die rondom het Delftse Stadhuis worden neergezet. Die tenten stonden er ook rond Lichtjesavond en ze vormden toen het toneel voor Het IJspaleis. Het Delftse Lente Festival wordt georganiseerd is navolging van het IJspaleis en het vormt tevens de opening van het nieuwe terrassenseizoen. 

In de tenten is zo’n 125 meter ruimte beschikbaar voor allerlei activiteiten. Dat begint vrijdagavond al, als de uit Schipluiden afkomstige band Jack’s On Five komt optreden. Zij spelen oude Top 2000-rock en ongetwijfeld zullen dus ook nummers van The Doors en Jimmy Hendrix voorbijkomen. 

De zaterdagmiddag staat in het teken van het goede doel: de Stichting CliniClowns. Voor de kinderen is er een zandbak, een luchtkussen, ze kunnen worden geschminckt en er zijn clowns aanwezig. Verder heeft de organisatie voor de jongste bezoekers nog een aantal leuke verrassingen in petto. De opbrengst van deze middag, die duurt van 14.00 tot 20.00 uur, komt geheel ten goede aan de Stichting CliniClowns. ’s Avonds komt de Vrienden van Amstel LIVE!-coverband Big Bird optreden. Dat belooft volgens Vincent Quack een spetterend optreden te worden. “Big Bird is tijdens de Vrienden van Amstel LIVE! de vaste coverband. Je kunt je favoriete nummer op een bierviltje schrijven, dat bij hen neerleggen en vervolgens spelen ze het”, vertelt Vincent Quack enthousiast. “Ze maken er één groot feest van, die gasten zijn echt gaaf.” 

Zondag komt er een echte Rock & Roll-middag waar de oude(re) rockers ongetwijfeld een mooie dag beleven. Dan staat namelijk van 15.00 tot 18.00 uur een show van de Rock & Rock- en rockabilly-band Yeah Baby op het programma. “Zij spelen echt vrolijke muziek. Ze stonden laatst nog op het Bluesfestival, dat was een groot succes”, weet Quack.

Genoeg lekkers
Aangezien de organisatie van het Delfts Lente Festival in handen is van Grandcafé De Sjees en Restaurant Stromboli is er uiteraard genoeg lekkers te krijgen. Dit, en de leuke en gevarieerde muziek die op het programa staat, is echter niet de enige reden om het Delfts Lente Festival alvast met koeienletters in de agenda te noteren. “We organiseren het rond het eeuwenoude Stadhuis, dat is natuurlijk een unieke locatie”, zegt Quack. Bovendien: “Er wordt in Delft in de zomer veel georganiseerd, maar iets als het Lente Festival is er nog niet.” Als het Delfts Lente Festival een succes wordt, willen Vincent Quack van De Sjees en Raffaele Cataldi van Stromboli dit voortaan elk jaar organiseren. 


Het Delfts Lente Festival biedt drie dagen vertier voor jong en oud. En het mooie is: de toegang is helemaal gratis. De tenten rondom het Stadhuis zijn verwarmd, de muziek is goed en er is genoeg lekkers verkrijgbaar. Er is dus geen reden om vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 níet naar het Delfts Lente Festival te komen.


Programma Delfts Lente Festival 

Vrijdag
22.00 – 01.00 uur
Optreden van de Schipluidense band Jack’s On Five

Zaterdag
15.00 – 19.00 uur
Kindermiddag t.b.v. Stichting CliniClowns 

22.00 – 01.00 uur
Optreden van Big Bird (Vrienden van Amstel-coverband)

Zondag
15.00 – 18.00 uur
Yeah Baby (rockabilly)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12