Huis te Koop: Roerdomphof 16, Delft

Algemeen

DELFT – Jeffrey Buijze gaat als beleidsmedewerker bij de Politie in Zeeland werken. Elke dag anderhalf uur rijden vanuit Delft is een beetje te veel van het goede. Daarom verhuist hij samen met Miriam en hun dochtertje Carolien naar Middelburg. Jeffrey en Miriam komen in een vertrouwde omgeving terecht, want hier komen zij oorspronkelijk vandaan en hun hele familie woont er ook.

In 2004 verhuisden zij voor hun studie en werk naar de Randstad. Hier, in Delft, woonden ze de eerste jaren aan de Van Foreestweg en in 2006 verhuisden ze naar deze eengezinswoning in Tanthof Oost. “We wilden destijds een wat groter huis en een tuin”, zegt Miriam. “Zeker nu met die kleine erbij is dat wel prettiger.” 

Zij is onderwijzeres en ze maakt in elk geval dit schooljaar in Delft af. Hoewel Miriam het best jammer vindt om hier te verkassen, is ook zij naarstig op zoek naar een nieuwe baan in Zeeland. “Het huis is ons prima bevallen”, zegt zij. “We hebben hier met veel plezier gewoond. Zowel aan het huis als aan de tuin is weinig onderhoud nodig. Het huis is dan ook zó te betrekken.” 

De netjes met gestuukte muren afgewerkte woonkamer is zeer ruim (6.70 bij 5.20 meter). De vorige bewoners hebben namelijk vijf jaar geleden een aanbouw laten maken. De achtertuin is met 10 meter ook al zeer diep, zodat de bewoners veel ruimtelijkheid ervaren. “De tuin is helemaal voorzien van sierstenen, dus daar hoef je weinig aan te doen”, zegt Jeffrey. “In de tuin staat ook een stenen berging, voorzien van elektra.” 

Aan de straatzijde bevindt zich de keuken, die mooi van de woonkamer afgescheiden is door middel van een toog. De keuken (2.70 bij 2.45 meter) kent een hoekopstelling en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De gehele begane grond is voorzien van een laminaatvloer. “Zelf hebben wij weinig aan het huis hoeven doen”, zegt Miriam. “We hebben alleen hier en daar een kleurtje aan hoeven brengen.” 

Op de eerste etage doen de drie kamers ruimtelijk aan door een hoog schuin plafond. Jeffrey en Miriam hebben dit geaccentueerd met vrij felle kleuren. De slaapkamer aan de achterzijde meet 3.26 bij 3.19 meter. De slaapkamer aan de voorzijde is 3.26 bij 3.80 meter groot. Van het kleine werkkamertje van 1.94 bij 1.92 meter zou eventueel ook een babykamer gemaakt kunnen worden. De nieuwe badkamer is voorzien van een hoekdouchecabine, een vaste wastafel en een tweede toilet. “Via een luik in het plafond van de overloop kun je ook bij een handig opbergzoldertje komen”, zegt Jeffrey. “Dat is heel handig om spullen op te bergen.” 

Verder is op de overloop een bergkast met de opstelplaats voor de cv-combiketel en de wasmachine. Aan de voor- en achterzijde van het huis is er een buitenkraan. “Het is een heerlijk rustige woonomgeving, met vooral jonge mensen”, zegt Miriam. “In deze hofjes rijden geen auto’s hard voorbij. Bovendien ben je in een korte tijd in het natuurgebied Midden-Delfland. Ook het openbaar vervoer en de uitvalswegen zijn makkelijk bereikbaar.”

De vraagprijs voor deze woning is 245.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) – 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12