Verwendag laat vrouwen met kanker weer stralen

Algemeen

In de salon Natural Perfection geeft Aafje Miedema vrouwen met kanker tijdens de Viva la Donna Day een heerlijke verwenbehandeling.

DELFT – Vrouwen die zijn getroffen door kanker hebben het zwaar. Om hen een hart onder de riem te steken, en ze weer te laten stralen, is er sinds enkele jaren de Viva la Donna Day. Tijdens deze Nationale Verwendag geven schoonheidssalons, kappers, masseurs en vele andere salons en praktijken deze vrouwen geheel belangeloos eenmalig een gratis verwenbehandeling.

Op vrijdag 29 mei is het weer zover. Eén van de deelnemers in Delft is de salon Natural Perfection Huidverzorging & Gewichtsbeheersing van Aafje Miedema. “Door een korte behandeling van ongeveer anderhalf uur komt men weer wat beter in haar vel te zitten”, zegt Miedema. “Met alle behandelingen in het ziekenhuis is het voor deze vrouwen extra belangrijk om er mooi uit te zien. Na zo’n verwenbehandeling hebben ze meer zelfvertrouwen om zich weer buiten te laten zien. Voor veel vrouwen is er tijdens zo’n dag nog wel eens een drempel om een salon binnen te stappen. 

Ze geven zich namelijk toch bloot aan een vreemde. Ik probeer iedereen altijd op hun gemak te stellen, want persoonlijke aandacht staat voorop. Ook laat ik zien hoe je bijvoorbeeld gezichtsverzorging of make-up aan moet pakken, zodat de vrouwen het daarna thuis ook zelf kunnen doen. Iedereen die langs komt, krijgt na afloop een kleine attentie mee naar huis.” Even je aandacht afleiden van je ziekte, je weer even vrouw voelen en stralen, dat is het doel van de Viva la Donna Day. 

Juist door een schoonheidsbehandeling, een massage of make-up krijgen deze vrouwen weer een beetje zelfvertrouwen, waardoor het leven weer positiever kan worden hervat. De Verwendag van stichting Viva la Donna is opgezet vanuit de persoonlijke ervaring van oprichtster Corinne de Haas. Zelf is ze op jonge leeftijd getroffen door kanker. Na de diagnose van kanker is er weinig aandacht voor nazorg en juist dán is er behoefte aan persoonlijke aandacht. ‘Gewoon doorgaan’ is een veelgehoorde kreet en vrouwen doen er vaak alles aan om omgeving en gezin te ontzien. Soms zijn er fysieke en mentale beperkingen, waardoor de drempel voor een lekkere verwenbehandeling groot is. 

Toch blijkt een persoonlijke vorm van aandacht het herstel te bevorderen. Doordat oprichtster Corinne de Haas zichzelf tijdens haar zware behandelingen een verwenmoment gunde, kwam ze erachter dat een massage of een moment van ontspanning helpt bij het herstel. Een Verwendag voor vrouwen met kanker bleek dè manier om lotgenoten een hart onder de riem te steken. Zo ging de Viva la Donna Day van start, als ode aan alle vrouwen die voor kanker zijn behandeld. Aanmelden voor de komende Viva la Donna Day kan vanaf 1 mei a.s. Meer informatie vindt u op: www.vivaladonna.nl en www.naturalperfection.nl. 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!