Concordia presteert nog matig en Vincent Krul is nog aan het omschakelen

Algemeen

DELFT – "Eigenlijk wel zeer tegenvallend". Concordia bakt er tot nu niet echt veel van, kan Vincent Krul het ook niet mooier maken dan het is. "Het heeft er met name mee te maken dat we geen punten pakken en dat het nog niet wil lopen".

-Waarom wil het nog niet lopen?
"Ik denk dat daar wel een duidelijke reden voor is. Eigenlijk hebben we nog niet één keer in de sterkste opstelling kunnen spelen. Elke wedstrijd missen we wel een aantal jongens. Daardoor spelen we niet in een vaste opstelling en missen we automatismes. We creëren ook weinig kansen. En de kansen diè we krijgen komen voort uit individuele acties. Tóch ben ik van mening dat we een betere selectie hebben dan het gros van de ploegen in onze derde klas. Eigenlijk vind ik dat alleen Den Hoorn een betere ploeg heeft. De eerste wedstrijd speelden we tegen GSC ESDO. Was één van onze beste wedstrijden, we waren gelijkwaardig. 
Oranjeplein/Postduiven staat op de tweede plaats. Daar verloren we zondag van, met 0-1. Maar ik vind dat we absoluut niet voor die ploeg onder doen. Hetzelfde geldt voor Oliveo. Daar hebben we gewoon dom tegen gespeeld". 

-Hoe gaat het tot nu toe met jou?
"Nog niet zoals ik gehoopt had. In de voorbereiding ging het wel redelijk. En in het begin van de competitie was het ook wel oké. Maar daarna was het wisselvallig". 

Afgelopen zondag deed Krul alleen het laatste half uur mee. "Ik ben geblesseerd geweest. Het wil nog niet echt lukken". Wat ook meespeelt: "Het is toch wel omschakelen van de eerste naar de derde klas. De afgelopen drie seizoenen bij Vitesse Delft ben ik meer middenvelder geworden. Nu sta ik weer meer naar voren. Zo speel ik ook liever. Dat had ik ook bij Vitesse Delft aangegeven. Maar de trainers vonden mij als linkshalf meer toegevoegde waarde hebben dan als spits". 

Dat hij bij Vitesse Delft opstapte, was zeker geen opwelling. Ook nieuwe trainer Peter Wubben maakte Krul duidelijk dat hij zich moest concentreren op een plek op het middenveld. "Daar was ik wel een beetje klaar mee. Daarnaast werd drie keer in de week trainen me een beetje te veel. Ik heb ook nog een baan. En dan wist ik nog niet eens of ik zaterdag wel speelde. Want er komen natuurlijk ook altijd weer nieuwe jongens bij". Dat hij naar Concordia zou terugkeren, was ook al geen verrassing. "Daar heb ik, toen ik bij DHC twee rotseizoenen in de jeugd had gehad, het plezier in het voetballen terug gevonden. Ik heb er tien jaar gespeeld en toen ben ik naar Vitesse Delft gegaan. Bij Concordia ken ik iedereen, ik heb er m'n vrienden. Concordia, dat is toch mijn club". 

-Ben jij in de jaren die je bij Vitesse Delft hebt gespeeld een betere voetballer geworden?
"Poeh. Vind ik een lastige vraag. Ik denk dat ik een ándere voetballer ben geworden. Meer een middenvelder. Maar nog wel steeds met diepgang. En doelgericht. Ik denk wel dat ik in tactisch opzicht vooruit ben gegaan. En qua positiespel ook. Het niveau van de trainingen lag natuurlijk veel hoger dan nu bij Concordia". 

-Vind je dat je hebt gefaald bij Vitesse Delft?
"Nee, dat vind ik absoluut nièt. Het eerste seizoen ben ik er topscorer geworden. In het tweede en derde seizoen heb ik, denk ik, zeker tweederde van het aantal wedstrijden in de basis gestaan. Ik denk dat ik een redelijk steentje heb bijgedragen, zeker met mijn individuele acties en creativiteit. En ik denk dat ik, als ik was gebleven, dit seizoen wederom een basisplaats zou hebben gehad". 

-Merk je dat je, nu je op een lager niveau speelt, ook zelf qua voetballer wat terugzakt?
"Ja, eigenlijk wel. Drie keer in de week trainen is sowieso goed voor je conditie. Maar tijdens die trainingen was je ook meer gedwongen de duels aan te gaan, terwijl ik die nu vaak kan ontwijken. In de wedstrijden ligt het tempo lager en zijn de tegenstanders minder. Je wordt minder gedwongen er alles uit te halen. Aan de andere kant heb ik wel meer plezier in het voetballen". 

-Ben jij in het veld het verlengstuk van de trainer?
"Dat vind ik nogal overdreven. Ik praat regelmatig met de trainer, dat wèl. Maar een verlengstuk, nee. Dat moet je als aanvaller niet willen zijn. En dat moet je als trainer niet willen laten gebeuren. Een speler achterin heeft wat dat betreft meer toegevoegde waarde. Die heeft het spel voor zich. Maar ik ben wèl één van degenen die tijdens de wedstrijd probeert te coachen, aanwijzingen geeft, spelers op hun plaats zet als dat moet". 

Het mag dan met Concordia nog niet echt lopen zoals gehoopt en ook wel verwacht was, Krul is ervan overtuigd dat het allemaal goed komt. Maar: "Dan moeten we wèl uit de komende duels met Verburch, Quintus en Wippolder negen punten halen. Ploegen waarvan ik denk dat wij beter zijn. Lukt dat, dan geeft dat zelfvertrouwen. En veel spelers stralen dat tot nu toe nog niet uit".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12