Belastingvoordeel voor schone Toyota Prius

Algemeen

PIJNACKER – Toyota heeft met de Prius, Aygo en Yaris drie echte winnaars in huis. Om met de eerste te beginnen: de Prius begint in Nederland, net als in Amerika, al een echte cult-auto te worden.

De hybride Prius is onder andere voorzien van een automatische transmissie. Een uiterst comfortabele voorziening, vooral in het Nederlandse fileverkeer. Tot 50 kilometer per uur kan gereden worden op de elektromotor. Op dat moment is de CO2-uitstoot dus nul. Door nieuwe belastingmaatregelen kunnen zakelijke rijders die voor de Prius kiezen veel financieel voordeel behalen. Voor de Toyota Prius betaalt de zakelijke rijder vanaf heden slechts 14 procent fiscale bijtelling. De populaire hybride-auto heeft een gecombineerde CO2-uitstoot van slechts 104 gram per kilometer. De Toyota Prius Comfort is per 1 februari 2008 verkrijgbaar voor een consumentenprijs van 25.095 euro. “Ook de Toyota Aygo komt voor deze aantrekkelijke fiscale bijtelling van 14 procent in aanmerking”, zegt verkoopleider Carl Ulrich van Autobedrijf Pluym. “Deze schone auto valt ook onder het A-label. In die klasse hoeft er trouwens ook minder wegenbelasting te worden betaald.”

Het is voor het eerst dat de Nederlandse overheid de keuze van de leaserijder voor een zeer zuinige auto in de eigen portemonnee laat voelen. De derde ‘winnaar’ van Toyota is de Yaris, die ook in speciale Idols-uitvoering verkrijgbaar is. Deze auto is leverbaar met 1.0- of 1.3-liter benzinemotor en heeft een vanafprijs van 13.500 euro. “En in die prijs is een airco inbegrepen”, zegt Carl Ulrich. “Het is de enige auto in deze prijsklasse met een gratis airconditioning. Dat betekent dus een vlijmscherpe prijs voor de consument.”
Speciaal voor de Toyota Yaris Idols is er bij Autobedrijf Pluym ook een Ipod Nano 4GB met connector te koop voor slechts 150 euro. “Het succesvolle model Yaris wordt op die manier dus nóg aantrekkelijker”, aldus Ulrich.


Toyota Pluym
Kerkweg 66
2641 GE Pijnacker
(015) – 369 51 40
www.pluym.nl
 


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12