Het is maar dat u het weet: zondag 30 november

Algemeen

Hospice Delft is een gastvrij huis, waar mensen in hun laatste levensfase kunnen verblijven. Op maandag 8 december is er in het Hospice Delft aan de Chopinlaan 9a tussen 14.00 en 15.00 uur een open middag. De aanwezigen krijgen informatie, een rondleiding en kunnen vragen stellen. Graag vooraf aanmelden, via telefoonnummer 015 - 257 31 21 of het emailadres info@hospicedelft.nl.

In de kerstvakantie, van 20 december tot 4 januari 2009, is het in het Legermuseum gegarandeerd winters. Dieren uit de tentoonstelling Dappere dieren hebben door het museum sporen in de sneeuw achtergelaten, kinderen kunnen ontdekken van welke dieren deze sporen zijn. Ook kunnen bezoekers een kerstboodschap op een vredesduif te schrijven, deze worden later naar de Nederlandse militairen in Uruzgan verstuurd. Zie voor meer informatie de website www.legermuseum.nl.

Dr. Ben Knapen, journalist en auteur van ‘De man en zijn staat, Johan van Oldenbarneveldt’, houdt op maandag 8 december een lezing over Johan van Oldenbarneveldt. Knapen is columnist voor de NRC, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. De lezing wordt vanaf 20.00 uur gehouden in het leescafé van DOK aan het Vesteplein 100 in Delft. De toegang is gratis.

Bij voldoende belangstelling wordt er in Buurthuis 't Ooievaarsnest binnenkort begonnen met een cursus Frans voor beginners. De cursus vindt op dinsdagochtend tussen 11.15 en 12.15 uur plaats aan de Van Lodensteynstraat 83b in Delft. Bel voor meer informatie naar telefoonnummer 015 - 213 98 11.

De Bibliotheek Pijnacker Nootdorp houdt van 6 tot en met 24 december een grote boekverkoop. Alle afgeschreven boeken in de bibliotheken van Pijnacker en Nootdorp zijn dan voor het bedrag van 50 cent te koop.

Filmhuis Lumen en Wijnkoperij Henri Bloem uit Delft organiseren zondag 30 november een speciale wijnmiddag. Lumen vertoont om 15.00 uur dè Amerikaanse wijnfilm van dit moment: Bottle Shock. Wijnkenners Ernst Klatte en Bram Mooij van Wijnkoperij Henri Bloem aan de Binnenwatersloot geven na afloop in de foyer uitleg over de historische wijnproeverij uit de film en presenteren daarna zelf wijnen uit Californië en Frankrijk. Het arrangement (film en proeverij) kost 15 euro. Reserveren is verplicht en kan telefonisch bij het Filmhuis via 015 - 214 02 26.

In de Synagoge aan de Koornmarkt 12 in Delft is op zondag 7 december tussen 15.00 en 17.00 uur een optreden van de joodse zangeres Lija Hirsch. Voorafgaand aan het programma, dat inclusief pauze ongeveer twee uur duurt, wordt een korte introductie gegeven met enkele toepasselijke liedjes over het Chanoekaverhaal. Men wordt verzocht uiterlijk om 14.45 uur aanwezig te zijn. Bel voor meer informatie of reservering naar telefoonnummer 06 - 18 99 16 56 of mail naar synagogedelft@gmail.com. De entree bedraagt 10 euro, kinderen en CJP-houders krijgen 5 euro korting. Meer info: www.synagogedelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12