Lezers en jury zijn het eens: Galerie Glashelder is de meest geslaagde stadsverfraaing

Algemeen

Casper van der Woude, met op de achtergrond zijn Galerie Glashelder, een inmiddels verbouwd en stijlvol pand waar jarenlang Snackbar Simons was gehuisvest.

DELFT – Casper van der Woude bouwde een enigszins gehavend pand aan de Brabanste Turfmarkt, dat jarenlang een horecafunctie had, om tot een stijlvolle galerie. Zijn inzet werd afgelopen woensdag beloond met de Le Comteprijs 2009 èn met de Publieksprijs.

De commissie van de Le Comteprijs roemde Van der Woude om zijn doorzettingsvermogen en bedankte hem voor het feit hij zo’n fraai pand had teruggeven aan de historische binnenstad. De lezers van Delft op Zondag, die via www.delftopzondag.nl en bonnetjes in de krant hun stem op hun favoriet konden uitbrengen, dachten daar hetzelfde over. Heel wat lezers vonden het pand aan de Brabantse Turfmarkt 46-48 de meest geslaagde stadsverfraaiing. Ook de restauratie van de oude lantaarnpaal op het Heilige Geestkerkhof kon op veel stemmers rekenen, maar helaas voor de drijvende krachten achter dit project waren het er voor Galerie Glashelder net iets meer. 

Van der Woude kreeg uit handen van Delfia Batavorum-voorzitter Greetje van Walsum het Delftsblauwe bord van de Le Comteprijs, gevolgd door de Publieksprijs. De andere vier genomineerden kregen een oorkonde. Ze hoefden zich volgens de jury geen verliezers te voelen, want met hun inzet hebben ook zij, ieder op hun eigen manier, de stad Delft een beetje verfraaid. 

Delft op Zondag bedankt alle lezers die de ingevulde stembonnen opstuurden of op internet hun stem uitbrachten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12