Stroompunten op de Markt

Algemeen

DELFT - De Gemeente Delft voerde deze week op de Markt een proef uit met vier stroompunten. Via een drainagesysteem wordt bekeken of het waterpeil in de putten kunstmatig kan worden verlaagd.

Dat is nodig, omdat bij hevige regenval de stroompunten uitvallen doordat er water in de putten stroomt. Al in augustus 2006 werd melding gemaakt van het feit dat de stroom uitviel. In die tijd zorgde hevige regenval ervoor dat water in de stroompunten, die worden gebruikt bij kleine evenementen en tijdens de warenmarkt, terechtkwam, waarna het water ging ‘koken’. 

Op vrijdag 25 augustus 2006, tijdens de voorstelling van de openluchtbioscoop van ‘Filmhuis On Tour’, kwam het water met bakken naar beneden, waardoor de stoppen verschillende keren doorsloegen en het doek ‘op zwart’ ging. De Gemeente Delft was toen al op de hoogte van de situatie, maar benadrukte destijds dat er geen sprake was van een risico en dat alles binnen de veiligheidsmarges werkte. De elektriciteitsverdelers die op de gele putten staan, zijn namelijk afgezekerd met een aardlekschakelaar. Het water wordt wel warm, maar meer ook niet. De proef, die inmiddels is afgerond, is niet uniek zo laat een woordvoerster van het Stadhuis weten. Die wordt ook elders in Nederland toegepast. Gedurende het jaar worden in wisselende weken op maandag, dinsdag en woensdag de andere achttien stroompunten op de Markt aangepakt. (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12