Afbeelding

Stichting Op-Nieuw werkt aan een socialer Poptahof

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

Het team van de stichting Op-Nieuw staat klaar voor de mensen in het Poptahof.

 

DELFT – In tijden van bezuinigingen kun je met lede ogen aanzien hoe allerlei voorzieningen minder worden. Hoe steeds meer mensen in de knoei raken. Hoe sociale verbanden snel verloren gaan. Maar je kunt er ook iets tegen ondernemen! In dat laatste gelooft de stichting Op-Nieuw.
“Wij zijn een leerbedrijf met een sociale instelling, waar mensen werken, leren en op een zo goed mogelijke manier omgaan met elkaar en de samenleving”, zegt Hans van der Burgh van de stichting. “In samenwerking met onder andere het Grotius College, Woonbron, Zorgvoorelkaar en de Gemeente Delft willen we stageplekken bieden. Re-integratie bieden. Dat vinden we belangrijk. Steeds meer mensen dreigen buiten de boot te vallen; dat is echt zo gebeurd in deze tijd. Natuurlijk kunnen we niet iedereen ‘redden’, maar we streven wel naar een breed mogelijk draagvlak.”
De sociale taak die Op-Nieuw zichzelf heeft gesteld kost geld. Want op subsidie hoeft de stichting in deze zware tijden niet te rekenen. “Daarom proberen we onze eigen broek op te houden”, zegt Hans. “Onder andere door het houden van openbare verkopen van artikelen die we in ons eigen onderkomen aan de Taj Mahalplaats 18 opknappen en weer als nieuw maken. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten. Als je ziet wat onze mensen allemaal kunnen…”
Op zaterdag 18 en 25 mei kunnen alle Delftenaren dat met eigen ogen zien. Op het adres Poptahof Noord 1 is die dagen tussen 10.00 en 16.00 uur een verkoop van onder andere kantoormeubilair, kleding, fietsen en nog veel meer. Op www.op-nieuw.nl staat een verbazingwekkend aantal fraaie artikelen die allemaal ‘voor weinig’ van eigenaar kunnen wisselen. Bovendien staat daar te lezen wat de stichting zoal voor de mensen in de wijk kunnen betekenen. De Stichting Op-Nieuw is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Altijd leuk om eens aan te lopen. (KF)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12