Vernieuwing bij DES Pinkstertoernooi, maar gezelligheid blijft

Algemeen

Klaas Hartholt ziet het 28ste DES Pinkstertoernooi met vertrouwen en een glimlach tegemoet.

DELFT – “Dit was voor mij de kans”, jubelt Klaas Hartholt over zijn voorzitterschap van de Pinkstertoernooicommissie bij korfbalclub DES. Hij maakte daar al twee jaar langer deel van uit, maar nu is hij het boegbeeld. Hij borrelt dan ook van enthousiasme en goede voornemens. “Ik wilde als voorzitter meteen stevig beginnen: vorig jaar deden er 52 teams mee, dit jaar moesten het er 60 worden. En dat hebben we gehaald!”

Voor de 28ste keer gaat DES het complete sportpark Biesland voor vier dagen inzetten voor een groot-groter-grootst korfbalspektakel. Van vrijdag 10 tot en met maandag (Tweede Pinksterdag) 13 juni gaan korfbal en plezier nog meer hand in hand dan normaal. “Nederland telt zo’n 400 korfbalverenigingen, 30 daarvan doen bij ons mee. Dat is toch zeveneneenhalf procent,” becijfert Hartholt. “We hebben die clubs dit jaar op een wat andere manier benaderd. Als een vereniging een keer niet meedeed werd die van de lijst geschrapt., wij hebben onze hengel nu ook weer bij die verenigingen uitgegooid. Flyers bij die clubs verspreid, een nieuwe website gemaakt (www.pinkstertoernooides.nl, daarop is ook het hele programma voor de vier dagen te vinden). Twitter geïntegreerd met foto’s van de vorige toernooien, online inschrijven voor de barbecue. En dat werkt, het effect zien we bij de aanmeldingen. Die groei is ook meteen een volgende uitdaging. Want groter kunnen we in feite niet worden, dan wordt het sportpark te klein, hebben we onvoldoende faciliteiten. Voorop staat immers bij ons dat het hele toernooi in goede sfeer en harmonie moet verlopen, dat is het kenmerk van het DES Pinkstertoernooi”. 

Hartholt en zijn toernooicommissiecollega’s hebben nog een volgend doel: het wedstrijdelement versterken door ook hoger spelende teams mee te laten doen. “Dit jaar lukt dat nog niet omdat er nog een competitieronde voor die teams is. Bijna hadden we ook een interlandwedstrijd op het programma gehad, Nederland - België onder de 21 jaar. Maar de Belgen besloten om niet te komen. We zijn dus volop bezig met vernieuwing. Maar de trouwe deelnemers hoeven niet bang te zijn, de basis van het toernooi blijft gehandhaafd: gezelligheid”. 

Traditioneel eindigen artikelen over het DES Pinkstertoernooi met een weersverwachting. Hartholts beurt: “Tot nu toe werken de weersomstandigheden altijd redelijk mee. We hebben nog nooit noodweer meegemaakt. Eén keer is de finale afgelast vanwege de regen, maar toen hadden we nog geen kunstgras op Biesland. Het komt ook dit jaar wel goed.” Als dat maar niet de (weer)goden verzoeken is …..

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12