Harry Biemans denkt dat SV Den Hoorn een goede kans maakt op de volgende ronde

Algemeen

DEN HOORN – SV Den Hoorn heeft vorige week met een 3-2 zege op LMO de eerste horde genomen op de weg naar promotie naar de tweede klas. Deze zondag wacht in Rotterdam de return.

Trainer Harry Biemans vindt de 3-2 overwinning in de eerste nacompetitiewedstrijd een goed resultaat. “Het gaat uiteindelijk om het winnen. Het liefst op een verzorgde manier, met veel doelpunten.” Dat lukte niet helemáál. Het spel was volgens Biemans ‘bij vlagen’ verzorgd. “Maar ook bij vlagen rommelig.” Dat komt, denkt hij, doordat er nu meer druk op staat dan tijdens de gemiddelde competitiewedstrijd. Die druk zal er in de uitwedstrijd niet minder om zijn. LMO is volgens de 34-jarige Brabander een ploeg die speelt naar z'n kwaliteiten. “Ze loeren op balverlies, ze komen er dan snel uit en ze zetten op de juiste momenten druk. Ze zijn wat oppurtunistischer. Met wat bravoure en strijd is het toch een gevaarlijke ploeg.” Bij SV Den Hoorn wordt momenteel echter ‘scherp en goed’ getraind, weet Biemans ook. “Ik proef het besef dat we er met z’n allen voor gaan. Zondag gaat het erom de volgende stap te maken. Wat dit met de spelers doet en hoe de wedstrijd loopt, is onvoorspelbaar. Het enige dat wij kunnen doen is alles uit onszelf halen en het maximale eruit halen. Ik verwacht een beetje hetzelfde spelbeeld als afgelopen zondag, dat zij ons het spel laten maken en doeltreffend zijn in de omschakeling. Zij moeten nu meer risico nemen. Als wij scherp verdedigen en nauwkeurig zijn aan de bal, dan maken we een goede kans op de volgende ronde. “

Enorm belangrijk
Zoals altijd kan het vlaggenschip van de vereniging ook nu weer op de nodige support rekenen. Er rijdt een Kwibus naar Rotterdam en ook op andere manieren zullen de supporters van SV Den Hoorn naar de Maasstad afreizen. “Hun steun is voor ons enorm belangrijk. Den Hoorn is een club met echte supporters. Al die aanmoedigingen vanaf de kant, dat doet iets met ons team. Als onze supporters zondag weer gaan zingen en achter ons staan, dát is dus Den Hoorn en dat is voor ons zeker belangrijk. Ik hoop dat er veel zullen komen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12