Huis te koop: Middenpier 8, Den Hoorn

Algemeen

DEN HOORN – Ard en Angelina van Marrewijk gaan verhuizen, maar ze blijven wel in hun vertrouwde buurt wonen. Een eindje verderop in de geliefde wijk ‘Oude Veiling’ in Den Hoorn. “Het is een stapje groter, met een extra kamer en een garage”, zegt Ard. “We waren het eigenlijk helemaal niet van plan, maar dit kwam op ons pad.”

Buiten de gezellige sfeer in deze ruim opgezette en kindvriendelijke woonwijk heeft Ard nog een heel persoonlijke reden om verknocht te zijn aan deze omgeving. Hij komt uit Den Hoorn en op de plek waar nu zijn huis staat heeft zijn vader nog op de grote veiling gewerkt. “Ik voel me echt met deze plek verbonden”, zegt hij. “Hier liggen mijn wortels. Ik zeg wel eens: Den Hoorn heeft het boerenland aan de linker- en de stad aan de rechterhand. En die zijn bovendien allebei makkelijk aan te fietsen.” 

Ze wonen nu elf jaar in deze geschakelde twee-onder-één-kap-woning, die uitstekend onderhouden is. Met hun kinderen Roan van dertien en Lucas van tien is het prettig dat de woning heerlijk royaal is. De woning heeft bovendien een moderne indeling die veel comfort biedt. De tuingerichte woonkamer is 6.10 bij 5.05 meter en is voorzien van een mooie massief houten vloer. In de doorgang naar de halfopen keuken is een handige trapkast gemaakt. “Heel handig om daar bijvoorbeeld de stofzuiger op te bergen”, zegt Angelina. 

De moderne woonkeuken is door de bewoners een stukje vergroot en meet nu 4.50 bij 2.70 meter. Er is diverse inbouwapparatuur aanwezig, zoals een combi-oven, een keramische kookplaat, een recirculatiekap, een koelkast, een vriezer, een vaatwasser en een close-in-boiler (2009). De woonkamer heeft aan de achterzijde een schuifpui naar de zonnige achtertuin van ongeveer 12 meter diep. “Het is een prima tuin voor werkende mensen”, zegt Angelina. “In de namiddag schijnt de zon nog volop. We hebben voor het huis een groot terras gemaakt en wat meer naar achteren een soort loungeruimte ingericht. Door de mooie blijvend groene beplanting hebben we geen inkijk van de achterburen.” 

De buitengevel is voorzien van elektrische zonwering. Achterin de tuin is er een houten berging met extra elektra. “Doordat het achterom aan één kant dood loopt is er veel privacy en het geeft bovendien een veilig gevoel”, zegt Ard. 

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers van respectievelijk 5.05 bij 3.05 meter en 5.05 bij 3.00 meter. De eerste heeft een sfeervol balkon aan de straat en de tweede heeft een vaste kast. De geheel betegelde badkamer is voorzien van een douchecabine, een ligbad, een tweede toilet, een wastafel, een radiator en een grote lichtkoepel in het plafond. Op de tweede verdieping is er een ruime achterslaapkamer van 3.70 bij 2.80 meter, voorzien van een groot Velux-dakraam. De hobbykamer aan de voorzijde meet 2.80 bij 2.50 meter en biedt plaats aan de CV-combiketel (HR Agpo Econforte), de mechanische ventilatie (beide jaarlijks onderhouden) en de aansluiting voor de wasmachine en droger. Deze verdieping biedt veel extra bergruimte in onder andere knieschotten. Op de overloop (met Velux-raam) biedt een vlizotrap toegang tot de bergvliering. “In de straat komt geen doorgaand verkeer”, zegt Angelina. “Aan het einde is er een groot speelveld. Het is een gezellige buurt, waar de meeste buren elkaar kennen. Regelmatig is er dan ook een straatbarbecue.” 

Alle voorzieningen als winkels, scholen, een sportcomplex en uitvalswegen zijn nabij.

Deze woning is vrijblijvend te bezichtigen tijdens het NVM Open Huis op zaterdag 10 oktober a.s. van 11.00 tot 15.00 uur. De vraagprijs voor deze woning is € 359.000 k.k. Overbruggingsgarantie is bespreekbaar. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roest Staalduinen Makelaardij, (015) - 215 48 48 of www.roeststaalduinen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!