Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Bij het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel hielden Politieagenten donderdag twee mannen aan wegens vernieling. Rond 05.30 uur werd via cameratoezicht gezien dat ze met fietsen gooiden. Politieagenten hielden een 21-jarige Hagenaar en een 22-jarige Delftenaar aan.

De Politie hield afgelopen woensdag een 29-jarige man uit Vlaardingen en een 36-jarige man uit Schiedam aan, omdat ze de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Martinus Nijhofflaan hadden bedreigd. Toen de bedrijfsleider zijn kantoor uitliep gaven ze hem te kennen dat ze hem dood zouden maken of in elkaar zouden slaan. De man waarschuwde de Politie, die de twee aanhield. Dat de mannen zo onsymphatiek reageerden, had wellicht te maken met het feit dat de bedrijfsleider hen herkende als winkeldieven. 

Een 18-jarige Hagenaar werd woensdagavond aangehouden toen hij op de middenberm van de snelweg A13 liep. Na een melding dat er iemand op de snelweg zou lopen, werden er direct enkele rijbanen afgesloten en er werden snelheidsbeperkingen opgelegd. In de middenberm troffen agenten een Hagenaar aan, die duidelijk in beschonken toestand verkeerde. Hij werd aangehouden en naar het Bureau gebracht. Daar vertelde hij dat hij na een feestje in Delft de tram had gepakt, maar te vroeg was uitgestapt en vervolgens op één of andere manier op de snelweg was beland. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt. 

De Politie zoekt getuigen van twee pogingen van straatroven die zich afspeelden in de avond van maandag 9 november j.l. Rond 18.00 uur fietste een 37-jarige vrouw uit Delft op de Martinus Nijhofflaan ter hoogte van de brug, toen ze een groep van vijf of zes jonge jongens passeerde. Twee jongens renden met haar mee. Één van de twee pakte haar rugtas vast, de ander pakte de bagagedrager van haar fiets en tilde die op. De vrouw schreeuwde en sloeg om zich heen, waardoor beide jongens loslieten. Beide jongens, gekleed in een spijkerbroek en een donker jack, vluchtten weg. Even later, om 19.10 uur, zagen een 58-jarige vrouw en een 63-jarige man uit Delft ter hoogte van de Lepelaarstraat twee mannen bij de brug staan. Toen ze langs de twee mannen liepen, pakte één van de twee de vrouw vast aan haar nek. De man liep naar zijn vrouw toe om haar te helpen, waarop een worsteling ontstond en de man achterover op zijn hoofd terecht kwam. De verdachte schreeuwde dat het echtpaar geld moest afgeven. Toen bleek dat ze niets op zak hadden, vluchtten de daders onverrichter zake in de richting van het Lepelaarspad. Beide jongens waren rond de 16 jaar en ze droegen donkere kleding. Wie informatie heeft die de Politie kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen met de Recherche van Bureau Delft via telefoonnummer 0900 - 8844.



Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12