Schrijf een Delftse limerick en win een boek over limericks

Algemeen

DELFT – Willem Smitt, de directeur van het Groot Kerstcircus in Den Haag, heeft onlangs het boek ‘200 Jaar ondeugende limericks’ geschreven. De limerick is namelijk precies twee eeuwen geleden ontstaan en dat was volgens Willem Smitt alle reden voor een boek over en ook vol ondeugende limericks.

“Het is hier en daar pikant, nooit grof. Het bevat behalve de geschiedenis van dit pleziervers ook de beste limericks die in het Nederlandse taalgebied zijn ontstaan”, zegt Smitt over zijn boekwerk. “Het is ook een leuk cadeau voor vrouwen om aan hun man te geven.” 

Het is natuurlijk ook leuk om zo’n boek, dat bij de boekhandels voor 15 euro 90 over de toonbank gaat, te winnen. Dat kan via de krant Delft op Zondag. Wie een leuke limerick over Delft schrijft, maakt namelijk kans op het boek '200 Jaar ondeugende limericks’. Delft op Zondag en Willem Smitt geven er in totaal vijf weg. U kunt uw Delftse limerick tot uiterlijk maandag 4 januari a.s. mailen naar mailto:redactie@delftopzondag.nl?subject=Delftse%20Limerick onder vermelding van ‘Delftse Limerick’. De winnaars krijgen vanzelf bericht, over de uitslag kan helaas niet worden gecorrespondeerd.
Willem Smitt gaf in zijn boek alvast het goede voorbeeld met een enigszins Delftse limerick:

DELFT

Een hoertje, met werkterrein Delft
Als de Venus van Milo gewelfd
Is zeer op de centen
Maar bracht voor studenten
Haar uurprijs terug tot de helft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12