Even bellen met Viona de Jong van het Gulden ABC

Het terras van het Gulden ABC op de Markt is op een 21ste plek geëindigd in de Terras Top 100 van het Horecavakblad Misset. Viona de Jong vertelt.

- Zijn jullie blij met die 21ste plek?
“Ja, hartstikke! Het is voor ons een hele eer dat we erin staan, dat is nooit eerder voorgekomen. En we zijn bovendien het enige Delftse terras in de lijst. Het is toch wel uniek dat je als terras op de Markt, waar veel toeristen komen, in zo’n lijst wordt vermeld. Maar we zijn er met z’n allen heel blij mee.”

- Is het voor zo’n Top 100 nadelig dat er veel toeristen komen?
“Andere terrassen in de lijst zijn terrassen waar veel dagjesmensen en Nederlanders komen. Wij hebben bijvoorbeeld een kaart die in vier talen en heel begrijpelijk voor toeristen is gemaakt.”

- Hadden jullie al vermoedens dat jullie in de lijst zouden staan?
“Nee, dat was echt een verrassing. We hebben nooit doorgehad dat er ‘mystery guests’ van Misset zaten. Op de foto bij het stuk zag je dat ze hier tijdens de Mooi Weer Spelen waren. Dan heb je al snel dat het druk en hectisch is, dus we hebben niks gemerkt.”

- Wat is zo leuk aan jullie terras?
“Het is gezellig. We hebben bovendien lekker spontaan, vlot en vriendelijk personeel dat het leuk vindt om een praatje met de gasten te maken. Ze hoeven niet lang op hun bestelling te wachten. Ons terras ligt bovendien op een mooie plek, tussen de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. In het artikel van Misset stond ook dat er op deze locatie altijd wel iets te zien of te doen is. Er staan hier geen bomen, dus je kunt lekker in de zon zitten. Als het te warm wordt doen we de parasols open, dan zit je in de schaduw. We zijn veel bezig met het de gasten naar de zin te maken. Ze voelen zich daarom welkom bij ons.”

- Gaan jullie nu proberen om volgend jaar in de Top 20 te komen?
“Dat is ons doel ja, zeker weten.”

- Wat gaan jullie daaraan doen? Nóg vriendelijker zijn?
“Daar hebben we het nog niet over gehad. We zijn altijd wel bezig met verbeteringen en we kijken altijd of dingen beter en geroutineerder kunnen. We willen het personeel zo veel mogelijk op één lijn krijgen, zodat de gasten overál op ons terras vriendelijk en vlot worden geholpen en niet op één bepaald deel.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1