Thom van Velsen voetbalt weer in SV Den Hoorn, lekker vlak om de hoek

Algemeen

Thom van Velsen stuitte in het duel met DHL nogal eens op aanvaller Driss Bibouh.

DEN HOORN – Thom van Velsen, vleugelverdediger ten bate van SV Den Hoorn, kwam vorig jaar over van DHC. Hij was bepaald niet de enige (jongere) speler die DHC de rug toekeerde om het elders, en dan wèl in een eerste elftal, te proberen.

Maar bij Van Velsen was niet een bepaalde mate van onvrede over de gang van zaken bij DHC de drijfveer om er weg te wezen. Hij woont in Den Hoorn, 'om de hoek bij de club', en hij voetbalde er al eerder."Den Hoorn is de enige club waarbij ik het gevoel heb dat ik er op m'n plaats ben. Ik speel nu weer met een heleboel jongens waar ik vroeger ook mee gevoetbald heb".

Van Velsen (21) vindt ook niet dat hij per se in DHC 1 thuis hoorde, maar daarvoor de kans niet kreeg. "In mijn eerste jaar als senior, Bert de Best was toen de trainer, heb ik voor de Stad Delft Bokaal een paar keer in het eerste van DHC meegedaan. En aan het eind van het seizoen ook nog een paar keer. Ik had niet de illusie dat ik op dat niveau goed mee kon komen. Of misschien kon ik het wel, maar ik was te veel met andere dingen bezig. Ik was er nog niet klaar voor. Voetballen was voor mij vooral een hobby. En m'n studie was heel belangrijk". Die studie, aan de Erasmus Universiteit, vraagt intussen alleen maar meer tijd en energie, dus kwam het Van Velsen ook nog 's niet slecht uit dat hij nu twee keer in de week traint in plaats van de drie keer bij DHC. Maar: "Ik vind voetballen nog steeds heel leuk. Ik vind het leuk om met een bal over het veld te rennen. Het is een goeie manier om me te ontspannen. Als je de hele dag zit te leren, is het wel lekker als je 's avonds over het veld kan rennen. En om op zondag een wedstrijd te spelen, met de spanning die daarbij hoort, dat is ook wel apart. En dan vind ik het nu inderdaad leuker dan vorig jaar, in het tweede van DHC".

Hij is 'overwegend rechtsbenig' en hij speelt het liefst als rechtsback, al wordt hij zeker niet depressief als hij als linksback wordt opgesteld. "Maar ik speel op de backpositie wèl graag op zo'n manier dat ik ook aanvallend wat kan doen. De bal inspelen, de bal in de kaats terug krijgen en er overheen gaan. Maar soms ben ik daar wel wat tè enthousiast in". Hij is, vindt hij, niet vies van hard werken. En als het met het team goed gaat, is ook hij in z'n nopjes. "Ik zie mezelf als één van de radertjes in het geheel en nièt als de motor. Nee, ik heb niet het idee dat ik een mindere voetballer ben omdat ik verdediger ben. In een team ben je allemaal gelijkwaardig aan elkaar. Ik zou wèl graag wat langer willen zijn. Ik ben nu 1 meter 70 of zo. Ik zou best wat meer body willen hebben. Zoals zondag, tegen Mark van Dijk, van DHL".

SV Den Hoorn wordt nu getraind door John de Letter. Dus speelt SV Den Hoorn het 3-2-3-2-systeem. "Dat had ik nog nooit gespeeld", zegt Van Velsen. "Het is inderdaad heel wat anders. Als voetballer wil je leren. Dus ook andere systemen kunnen spelen. In dit systeem kom je achterin nogal eens één op één te spelen. Dat is wel spannend. Je moet van begin tot eind geconcentreerd zijn. Ik heb daar nog wel 's moeite mee, om vanaf het begin geconcentreerd te zijn. Ik moet eerst een paar balletjes gespeeld hebben".

-Kun je eigenlijk tegen je verlies?
"Eigenlijk niet, nee. En zeker niet als ik minder gepresteerd heb dan anderen. Dat heb ik vooral ook op school. Maar dat je een wedstrijd verloren hebt en dat je dan loopt te schelden en te tieren en tegen deuren loopt te schoppen, dat heeft geen zin, vind ik. Je moet het wel een beetje kunnen relativeren".


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12