Fashion Walk: kijk op wat mode te bieden heeft en nog veel meer

Algemeen

Tijdens de FashionWalk wordt ook dit jaar weer de nieuwste kindermode geshowd.

DELFT – Wie in korte tijd de laatste en leukste mode voorbij wil zien komen, moet op koopzondag 5 september beslist naar de FashionWalk Delft op de Markt komen.

Daar staat dan een 40 meter lange catwalk waar de Delftse modebranche tijdens een meer dan twee uur durende modeshow alle facetten van mode laat zien. Dames- en herenmode worden afgewisseld met kinderkleding, brilmonturen en accessoires. Ook gelegenheidskleding en herenondergoed ontbreken niet. “De laatste jaren zijn er in Delft veel modezaken bijgekomen”, weet organisator Nannette Verschoor van Nota Bene. “Dat zie je 5 september op de catwalk terug. Je kunt in korte tijd zien wat Delft op het gebied van mode te bieden heeft.” 

Vorig jaar vond de eerste editie van de FashionWalk plaats. De kledingwinkel No13 aan de Oude Langendijk deed toen al mee en is ook dit jaar weer van de partij. “We gaan onze nieuwste dames-, heren- en kindercollectie laten zien”, vertelt Yvo Sonneveld namens No13. “Iedereen die komt kijken krijgt een goede indruk van wat de trends zijn en wat er in Delft te halen valt. Je hoeft niet langs alle winkels om een impressie te krijgen. Het is bovendien koopzondag, dat is sowieso een gezellige dag. We zorgen ervoor dat er in de winkel een hapje en een drankje staat. Het is dus leuk om tijdens of na de show even langs te gaan. De kopende klanten krijgen die dag ook nog een presentje.” 

Bonne Vie bestaat nu twaalf jaar en is de laatste jaren gegroeid naar een boutique met een eigen stijl, vertelt Myra Dekker van de kledingzaak aan de Hippolytusbuurt 47. “Bonne Vie staat voor stoer maar toch vrouwelijk, hip en eigenzinnig en soms een beetje gek met een knipoog. Kortom: de winkel voor de vrouw die lekker in haar vel zit en die vindt dat ze gezien mag worden.” En dat is ook wat Bonne Vie tijdens de FashionWalk gaat laten zien, geeft Dekker aan. “Want dat is hoe we zijn. We gaan naast de najaarscollectie ook accessoires als sjaals, sieraden en tassen showen. Stuk voor stuk spullen die draagbaar en betaalbaar zijn.” 

Bonne Vie gebruikt tijdens de FashionWalk Delft ‘naturel modellen’. “Dat zijn dus geen echte modellen, maar klanten die gek zijn op onze kleding.” Volgens Dekker wordt er door veel Delftse ondernemers behoorlijk wat tijd gestoken in de organisatie van de FashionWalk. “Heel wat ondernemers laten zien wat ze in huis hebben, zodat de klant een weloverwogen keuze kan maken om naar de winkel te gaan.” 

De FashionWalk is echter meer dan alleen show van mode en modellen. De show wordt afgewisseld met een kap- en visagiepresentatie en een swingende dansdemo. De Antilliaanse jongeren van de Rhythm Sensation Brassband gaan zorgen voor een spetterende finale. Vorig jaar nog behaalden ze de derde plaats tijdens de Brassbattle in Rotterdam en mochten ze meelopen met het Zomercarnaval. Ze zullen volgende week zondag - al spelend - als echte modellen de tweede editie van FashionWalk Delft afsluiten. 

Het publiek kan vanaf de terrassen langs de catwalk genieten van al het fraais dat voorbij komt. En wie niet wachten kan om de getoonde kleding aan te schaffen, kan na afloop direct z’n slag slaan. Het merendeel van de deelnemende modebedrijven is deze koopzondag geopend. FashionWalk Delft begint zondag 5 september om 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.fashionwalk.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12