Afbeelding

Vidomes sluit vestiging aan de Griegstraat

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Ook voor Vidomes gaat de economische crisis niet ongemerkt voorbij. Komende week sluit de wooncorporatie haar woonpunt aan de Griegstraat.

DELFT – Huurders van Vidomes konden afgelopen week voor het laatst met hun vragen naar het woonpunt aan de Griegstraat komen. Voortaan zullen ze naar de telefoon moeten grijpen of achter hun pc moeten kruipen om in contact te komen met de woningcorporatie.

Tegelijkertijd, officieel op 1 juli, sluit Vidomes twee soortgelijke vestigingen in Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer. De drie locaties waren plekken waar huurders met vragen terecht konden en waar de wooncorporatie op haar beurt huurders kon ontmoeten. “De economische crisis heeft er voor gezorgd dat woningcorporaties fors moeten bezuinigen”, laat woordvoerder Gerda van der Schaaf namens Vidomes weten. En er is meer financiële tegenspoed. Zo moeten corporaties sinds dit jaar een verhuurdersheffing betalen over hun bezit. Daarnaast moet ook Vidomes, omdat er in Nederland onder woningcorporaties een solidariteitsstelsel is, meebetalen aan miljardenverliezen die de collega’s van Vestia leden. Van der Schaaf: “Net als de meeste woningcorporaties werkt Vidomes hard aan haar kerntaak: het betaalbaar en goed huisvesten van mensen met een smalle beurs. Dit kan alleen als onze organisatie financieel gezond blijft.”
Vidomes kan daarom wel wat extra inkomsten – of minder kostenposten - gebruiken. Door de drie vestigingen te sluiten, bespaart Vidomes niet alleen op huisvestingskosten, het werk wordt voortaan ‘slimmer en efficiënter’ en door ‘minder mensen’ gedaan. Sommige functies van de twintig Vidomes-medewerkers aan de Griegstraat komen te vervallen. “Steeds meer huurders willen hun zaken liever via internet, e-mail of telefonisch regelen. Daarom investeren we in online dienstverlening. Dat is ook een belangrijke reden”, geeft Van der Schaaf aan.

Een einde
Komende week komt officieel een einde aan meerdere decennia waarin Delftse huurders naar de Griegstraat konden met hun vragen, verzoeken of opmerkingen. Voordat Vidomes zich hier vestigde, huisde Patrimonium - één van de rechtsvoorgangers van Vidomes - nog in dit pand. “We realiseren ons vanzelfsprekend dat het sluiten van deze locatie een verandering betekent voor onze huurders”, geeft Van der Schaaf aan. “We begrijpen heel goed dat het voor hen wennen is als zij per 1 juli niet meer bij het woonpunt terecht kunnen. Daar staat tegenover dat een huurder ons gemakkelijk en flexibel op andere manieren kan bereiken. Telefonisch, per e-mail of via de website bijvoorbeeld. Wil een huurder persoonlijk contact dan kan dat ook. Via het KlantContactCentrum maken we dan een afspraak op maat. Of, zoals algemeen directeur Carla van de Wiel het in de laatste huurdersnieuwsbrief verwoordde: ‘We blijven dichtbij als het nodig is en u ziet ons niet als u ons niet nodig heeft. Dat geeft ons de ruimte om zo efficiënt en effectief mogelijk met de inzet van onze mensen en middelen om te gaan’.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12