Afbeelding

Rob van Woudenberg is nu echt op weg naar Oeganda

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

Rob van Woudenberg (rechts) heeft de Golden Tenloop gebruikt als opwarmertje voor Oeganda.

 

DELFT – Rob van Woudenberg stapt vrijdag in het vliegtuig naar Oeganda. Niet om daar vakantie te vieren, maar om deel te nemen aan de Musketiermarathon. Een barre tocht door een bloedheet en stoffig gebied, puur en alleen om de lokale kinderen een steuntje in de rug te geven. Ze krijgen kleding, onderwijs, eten en… emotionele steun. “Het wordt nu spannend”, zegt Rob, die al bijna een half jaar lang achter sponsorgelden aanzit. “En dat is aardig gelukt. Ik had een verplicht deelnamebedrag van 10.000 euro, maar ben nu al aan de 17.000 euro. Mooi! Maar aangezien ik met een groep van 120 mensen ga en niet iedereen zoveel geld heeft kunnen binnenhalen, zal er wel wat van mijn bedrag naar anderen gaan. Het zou toch raar zijn als mijn slaapmaatje vijfduizend euro moet bijpassen terwijl ik overhoud.” En mensen mogen nog steeds doneren, want 10.000 euro was en is geen doel op zich maar elke euro helpt een kind daar.
Om aan de hitte te wennen, ondernam Rob kort geleden een ‘warmtestage’ naar Egypte. “Nou”, lacht hij, “dat was gewoon een vakantie waarin ik wat heb getraind. Maar het viel inderdaad niet mee. Vorige week was het tijdens de Trompper Optiek Golden Tenloop heel wat aangenamer om te lopen.”
Toch ziet Rob het avontuur met vertrouwen tegemoet. Het doel houdt hem scherp. Hij laat ter illustratie een promotiefilmpje zien: “Moet je zien. Die mensen die met de deelnemers meelopen. Een boer die zijn schoffel laat vallen en mee gaat lopen. En al die kinderen langs de route. Het geeft het enthousiasme van de mensen aan over onze komst. Ik kan niet wachten om daar ook te mogen lopen. Even bij die mensen te kunnen zijn en het geld dat we naar hen toe brengen een gezicht te kunnen geven. Dat is misschien wel het belangrijkste, en ook de basis van deze actie. Een paar euro’s overmaken is zo gemakkelijk. Maar je kunt volgens mij beter je bewogenheid met andere mensen tonen. Omdat niet iedereen in staat is om in Oeganda een marathon te lopen, doe ik het graag namens hen. Met zijn allen doen we het voor de kinderen…” Kijk op https://www.de4emusketier.nl/marathon/127-lopers/rob-van-woudenberg. (KF)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12