Wat ik zeggen wil... zondag 5 december

Algemeen

De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van 5 december.

Flitsen op de Phoenixstraat (3)

DELFT – De Gemeente Delft is ‘goed bezig’.Eerst zit je ruim tien jaar in een bouwput.
Vervolgens, omdat de kosten toch hoger uitvallen dan beraamd van de nieuw aan te leggen spoorlijn, bedacht de Gemeente dat de burger nog wel wat extra kon mee betalen ( lees: we jatten het van de burger). Heel sneaky plaatst men een bord dat je maximaal 30 kilometer per uur mag rijden bij de vele andere borden, zodat het vooral niet te veel wordt gezien. Goed bedacht, want je hebt alle concentratie nodig om te kijken waar je precies kan en mag rijden. Vervolgens nog even een flitspaal plaatsen en het geld stroomt binnen. Nu moet u weten dat ik het onverantwoord vind om überhaupt al (veel te snel) te rijden. Ook nu hield ik rekening met de omstandigheden en reed in plaats van 50 kilometer per uur, wat op deze locatie gebruikelijk is, dit keer 41 kilometer per uur. Met als gevolg een bekeuring van 83 euro! Volkomen onverantwoord reed ik 11 kilometer te hard. En maar klagen dat het respect voor Politie en politiek ver te zoeken is. Gek hè!? Goed bezig Gemeente, de Politie je beste vriend? Brrrr.

André v.d. Burg, Delft



Parkeerterrein Lokomotiefpad

DELFT - Ik zat zojuist het artikel in Delft op Zondag te lezen over het betaald parkeren op het grote parkeerterrein bij het Lokomotiefpad. Ook ik kom regelmatig op dat parkeerterrein om iemand bij het busstation op te halen. Kort geleden verbaasde het ook mij dat er zo weinig auto's meer stonden op het terrein, totdat ik zag dat er betaalautomaten waren geplaatst. Ik heb maar wat kleingeld in de automaat gegooid, omdat ik er toch maar liefst 4 minuten sta om de persoon op te halen van het busstation. Ik neem het risico niet van 53 euro bekeuring. Thijs Leeuwenburgh geeft in het artikel aan dat, mocht hij met de auto naar het station gaan, hij zijn auto bij de Aldi op het parkeerterrein zal zetten. Ik geef hem daarin geen ongelijk, maar dat is dus de reden dat ik niet meer bij de Aldi kom. Je kan er nooit meer je auto kwijt, welk tijdstip je ook komt! Er worden al lange tijd auto's geparkeerd van de omliggende kantoren, Brandweerkazerne en Politiebureau. Kan er van dat parkeerterrein geen blauwe zone worden gemaakt? En maak het Locomotiefpad gratis! Nu wordt het één met het andere om zeep geholpen!

Carla van der Meijden, Delfgauw



Gemiste kans

DELFT – Woningcorporatie Vidomes heeft ons laten weten dat we heel blij met het cadeau en de andere reclamerommel moeten zijn. Dan Woonbron, die heeft trouwe bewoners beloond met cadeaubonnen ter waarde van 125 euro en bloemen. Vroeger hebben we van Patrimonium een mooie vaas met bloemen gehad als dank voor twintig jaar wonen. Die vaas gebruik ik nog steeds met veel plezier. Ook vragen de bewoners zich af wat Breed Welzijn Delft met veertig jaar wonen te maken heeft. Vidomes kon het blijkbaar niet alleen af. De dames die het kwartetspel hebben gemaakt zijn de enigen die er beter van zijn geworden. Je kan er niets mee spelen, al zou je willen. Het is veel te groot. Jammer, een gemiste kans van Vidomes om de trouwe bewoners echt te verwennen. Je verwacht van een woningbouwvereniging dat ze na ruim een jaar denken met iets geschikters voor de dag hadden kunnen komen.

J. Kolfers - Smits, Delft



Zebrapad weer zichtbaar

NOOTDORP – Hoera, het zebrapad is weer zichtbaar. Nadat ik in april, mei en juni een e-mail gezonden heb naar de Gemeente Pijnacker-Nootdorp met de mededeling dat het zebrapad op de kruising Laan van Nootdorp - Sportparkweg bijna onzichtbaar is. En een melding met foto heb geplaatst, in het regioblad De Eendracht, alsook in de krant Delft op Zondag. Daar heb ik vanuit de Gemeente nooit géén reactie op gekregen. Ik ben op 29 september naar het Gemeentehuis gegaan en daar de situatie uitgelegd. Maar na ruim drie weken nog geen resultaat. Op 28 oktober heb ik gebeld en de juffrouw gevraagd me terug te bellen als ze wat wist. Nu, een maand later, wacht ik nog steeds op een telefoontje. In het blad Nootdorp Nu staat: ‘Wist u dat u digitaal melding kunt doen van wat u op straat ziet aan schade of beschadiging? De Gemeente is blij met uw melding, want zo wordt de schade snel hersteld.’ Nu, eind november, is het zebrapad weer zichtbaar, dus acht maanden later. Nou, acht maanden later is niet echt snel, heren!

G. v.d. Helm, Nootdorp


Mooi Kerstgevoel

DELFT – Vandaag, dinsdag 30 november, fietste ik om 15.00 uur richting school om m’n dochters op te halen. Ik had haast en fietste door de koude wind over het Vrouwjuttenland. In mijn haast had ik een belangrijke brief in m’n fietsmandje gelegd. Een windvlaag verder vloog mijn brief de gracht in... Diepe zucht en flink balen. Daar was de eerste aardige voorbijganger, die gelijk van alles in werking stelde om mijn brief uit het water te halen.
Snel een bezem bij de Natuurwinkel gehaald en proberen de brief uit de gracht te halen, dat helaas niet lukte, de brief was al te ver in het water. De tweede aardige meneer, werkzaam bij de Natuurwinkel, kwam met een langere stok uit de winkel en samen probeerden de heren, met gevaar voor eigen leven, de brief te pakken te krijgen. Nog geen succes. De derde aardige voorbijganger, met een busje, kwam voorbij. De brief was ondertussen op weg naar de overkant. Vierde aardige mevrouw, van Okido-kinderwinkel, kwam naar buiten.
De derde meneer heeft zijn sleepkabel uit zijn busje gehaald en daarmee de brief naar de kant gesleept. De eerste twee heren hebben ‘m daarna met behulp van een stok en een bezem uit het water gehaald. De vierde aardige mevrouw heeft de brief gepakt. En ik, ik stond perplex van zo veel aardigheid. Veel dank aan allen, die mij zo'n mooi Kerstgevoel hebben gegeven!

L. Koreneef, Delft




Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12