Huis te koop: Drogerij 119, Den Hoorn

Algemeen

Met zo’n unieke kans zeg je zelfs dìt appartement vaarwel DEN HOORN – De kans die Remko Bentvelsen en zijn vriendin Suzette Bouter krijgen, is niet voor velen weggelegd. Zeker niet op een jonge leeftijd als die van hen. Ze gaan namelijk op een eigen lap grond langs de Laan van Groenewegen een vrijstaand huis laten bouwen. “Het was eigenlijk niet de bedoeling hier nu al weg te gaan, maar zo’n kans kun je niet laten lopen”, zegt Suzette.

Het ruime vierkamerappartement is hun eerste gezamenlijke woning. Ze kwamen er in 2006 wonen. Hun keuze voor de gelijkvloerse woning op de eerste etage van dit moderne complex was niet onlogisch. Beiden zijn geboren en getogen in Den Hoorn en ze wilden hier graag blijven. “We kwamen hier kijken en waren snel om”, zegt Remko. “Het is fijn om in Den Hoorn te wonen, vanwege het veilige dorpse karakter. Bovendien wonen we hier dichtbij onze familie.” 

Hun nieuwe huis komt te staan op de voormalige tuindersgrond van Remko’s vader. Hoewel ze eigenlijk van plan waren hier langer te blijven wonen, hebben ze de kans een eigen huis te kunnen laten bouwen met beide handen aangegrepen. Suzette: “Niet iedereen krijgt zo’n kans.” 

Dit appartement is hun dus goed bevallen, onder andere vanwege het mooie uitzicht. De woonkamer kijkt uit op een vijver en een grasveld. Pas daarachter begint bebouwing, die met de puntdaken bovendien erg speels oogt. De lichte woonkamer is 4.00/4.80 bij 6.07 meter groot, heeft een mooie laminaatvloer en gestuukte muren (spachtelputz). Hieraan grenst een open keuken, die modern uitgevoerd is. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, een koelkast, een vijf-pits gaskookplaat (op glas) en een afzuigkap. “De vorige bewoner was een aannemer, dus alles ziet er prima uit”, zegt Remko. “Wij hebben het netjes onderhouden, dus de nieuwe bewoners hoeven er weinig aan te doen.” 

Aan de andere kant van de woonkamer is er toegang tot de slaapkamer aan de achterzijde. Deze meet 2.77 bij 5.07 meter en heeft een schuifpui. Deze leidt naar een zonnig en mooi betegeld balkon op het zuidwesten. De ramen van de woonkamer en deze slaapkamer hebben automatische buitenzonwering. De twee andere slaapkamers van respectievelijk 2.59 bij 2.77 meter en 2.59 bij 3.80 meter, alsmede de ruimte met het wandcloset en het fonteintje, kunnen worden betreden via de centrale gang. “Het is heel handig dat je zowel via de achterslaapkamer als via de gang in de badkamer kunt komen”, zegt Suzette. “Daar hebben wij de wasmachine en droger geplaatst, maar die zouden ook in de inloopkast in de gang geplaatst kunnen worden.” 

De geheel betegelde badkamer is voorzien van een douchecabine en een badkamermeubel met kastjes en een wastafel. De mogelijkheid bestaat om hier ook een ligbad te plaatsen. De inloopkast is ongeveer 1.30 bij 2.15 meter en is nu in gebruik als provisiekast. De bewoners beschikken over een royale eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder het complex en een eigen schuur op de begane grond. “Wonen in dit gebouw geeft een heel veilig gevoel”, zegt Remko. “Er is een dubbele ingang en de sociale controle is heel goed.” Het complex staat op loopafstand van voorzieningen als openbaar vervoer, winkels, scholen en het centrum van Den Hoorn. Fietsen naar het centrum van Delft duurt slechts tien minuten. Ook is de ligging gunstig ten opzichte van de uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is 249.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) - 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12