Van Ankie van der Pas mag de titel Bekendste Delftenaar van 2012 naar een dierenliefhebber gaan

Algemeen

Editie: Week 52, Jaargang 20 |

DELFT – De verkiezing van de Bekendste Delftenaar nadert zijn apotheose. Aanstaande maandag sluiten de stembussen, zodat in de krant Delft op Zondag van 6 januari bekendgemaakt wordt wie zich een jaar lang de Bekendste Delftenaar mag noemen.

De naam van Ankie van der Pas was de afgelopen jaren steevast in de lijst terug te vinden. “Maar ik weet niet of dat dit jaar ook weer zo is”, vertelt de begenadigde zangeres. “Ik heb me het afgelopen jaar rustig gehouden. In de jaren ervoor was ik er samen met Erwin Beijersbergen, met wie ik veel samenwerkte, heel erg mee bezig. Het afgelopen jaar hebben we veel minder gedaan. Aan de ene kant komt dat doordat Erwin het druk genoeg heeft met andere zaken, aan de andere kant vond ik het ook tijd om een stapje terug te doen.”

Of Van der Pas zich ook komend jaar wat koester zal houden is nog maar de vraag. “Ik ben gevraagd om plaats te nemen in het comité van aanbeveling voor het Kinderleerorkest & Koor. Deze stichting zet zich in om de muziek weer bij de kinderen te brengen en dat vind ik, zeker in deze tijd van bezuinigingen op het gebied van kunst en cultuur, een heel goed doel.”

Van der Pas kon zich helemaal vinden in de keuze van de lezer van de krant Delft op Zondag van het afgelopen jaar. “Want Herman Weyers is toch de vader aller evenementen in Delft. Daarom vind ik dat hij die titel ook echt heeft verdiend.” Van der Pas heeft ook zo haar voorkeuren voor wie de Bekendste Delftenaar van 2012 moet worden. “Ik denk aan mensen in de zorg, of die zich inzetten voor dieren. Wat dat aangaat zijn Truus Feyge en Winanda de la Rambelje goede kandidaten. Op mijn eigen vakgebied dient zich ook vers bloed aan. Daarvan zou Doris van Iperen een goede kandidaat zijn. Ik vind het in ieder geval mooi om te zien dat zij deel uitmaakt van een nieuwe generatie die het stokje van ons overneemt.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12