Veel gekker moet het niet worden 27 juni

Algemeen

Een 18-jarige Delftenaar werd donderdag op heterdaad betrapt toen hij op de Reinier de Graafweg benzine uit auto’s haalde. Een getuige meldde rond 02.30 uur dat hij een man met een tuinslang benzine uit de tanks van geparkeerde auto’s zag halen. Op basis van het opgegeven kenteken gingen de agenten naar het huis van de verdachte. In zijn straat troffen de agenten hem aan terwijl hij nog in zijn auto zat. Op de vraag waarom hij een tuinslang in zijn auto had liggen, antwoordde hij dat zijn tank bijna leeg was en dat hij met de tuinslang had geprobeerd benzine uit andere auto’s te halen. Hij was daar naar eigen zeggen niet in geslaagd. De Delftenaar werd aangehouden.

Agenten zagen woensdag drie jongens fietsen, waarbij één van de jongens op een wel erg dure damesfiets reed. Toen de agenten de jongens lieten stoppen op de Ribeslaan in Delft en de fiets controleerden, bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan. De 14-jarige bestuurder verklaarde dat de fiets van zijn moeder was, die de fiets gekregen had van een vriend. De agenten namen de jongen mee naar het bureau, waar zij ook zijn moeder ontboden. De moeder verklaarde de fiets inderdaad te hebben gekregen van een vriend en deed er meteen afstand van. De Politie onderzoekt mogelijkheden om verdere stappen te ondernemen tegen de vriend. De gestolen fiets is teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

Een 13-jarige Nootdorpse werd dinsdag rond 11.00 uur aangehouden toen winkelpersoneel van een warenhuis aan het Paradeplein in Nootdorp ontdekte dat ze een flesje nagellak wilde stelen. Het meisje was samen met een vriendinnetje aan het rondkijken op de make-up afdeling van de winkel. Toen de twee de winkel wilden verlaten, ging het alarmpoortje af en liep de Nootdorpse terug naar het schap. Een winkelmedewerkster ontdekte in de tas van het meisje een flesje nagellak. De Politie werd gewaarschuwd en agenten namen het meisje mee naar het Bureau. Daar werd haar vader in kennis gesteld van haar aanhouding en kreeg ze een HALT-verwijzing.

Door de laaghangende zon kwamen dinsdag rond 08.30 uur op de Vliehorst in Nootdorp een automobilist en een scooterrijdster met elkaar in botsing. Een 16-jarige Haagse reed op haar scooter over het fietspad, toen er vanuit een zijstraat een personenauto het fietspad over wilde steken. Door de laaghangende zon zag de 57-jarige automobiliste de scooterrijdster echter over het hoofd en reed haar aan. Het meisje reed door de klap met haar scooter tegen een afzetbord en viel daar overheen. Ze is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, maar hield aan haar val gelukkig alleen een gekneusde heup over. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet verlenen van voorrang.

Agenten hielden dinsdag rond 23.00 uur een 54-jarige Delftenaar aan omdat hij zijn 52-jarige vriendin met de dood had bedreigd. De man werd ingesloten op het Politiebureau. De vrouw deed aangifte van bedreiging.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12