Biljarters eren hun overleden biljartvriend tijdens het Bert Dekker Koppeltoernooi

Algemeen

In Café de Nieuwe Prins kwamen biljarters bijeen voor een potje biljart, een hapje, een drankje èn om Bert Dekker te eren. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Biljartend Delft kwam vorige week zaterdag in Café De Nieuwe Prins bij elkaar voor het Bert Dekker Koppeltoernooi. Het toernooi kende een flinke en maximale bezetting. “Het is nog nooit zo druk geweest”, oordeelde Frans Kool, één van de organisatoren. Volgens de voormalig Prins Carnaval was het verder weer ‘hartstikke gezellig’ en ‘heel leuk’.

Het Koppeltoernooi weer alweer voor de twaalfde keer georganiseerd. Twee jaar geleden werd de jaarlijkse wedstrijd echter omgedoopt tot het Bert Dekker Koppeltoernooi. Dat is gedaan, legt Frans Kool uit, omdat één van de vaste deelnemers van het toernooi, Bert Dekker, toen overleed. “Hij was net vijftig geworden”, herinnert Kool zich. “Hij werkte als portier bij Van der Lee en werd plotseling dood in zijn hokje aangetroffen. Hij was een hele goede biljarter. Om hem te eren hebben we zijn naam aan het toernooi verbonden.”

De hoofdprijs, een door Van der Plank Tweewielers beschikbaar gestelde fiets, werd gewonnen door Willem Kuipers en Hans van der Zalm. Verder won dit duo volgens Kool een ‘klein geldprijsje en de eer’. Ook andere biljarters gingen niet met lege handen naar huis. Het Bert Dekker Toernooi gaat echter niet om wie er wint, vindt Frans Kool. “Het gaat om de saamhorigheid en de herinnering aan onze vriend Bert Dekker. We missen hem wel. Ik vond het leuk dat zijn broer en zus en een aantal vrienden van hem ook nog kwamen kijken. Ze waarderen het dat we dit zo doen. Bert zou het, denk ik, ook mooi hebben gevonden. Het wás ook grandioos.” Volgend jaar wordt er dus weer een Bert Dekker Koppeltoernooi georganiseerd. “Dat doen we zoals altijd bij Martin Wensveen van De Nieuwe Prins.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12