Lichtjesavond op de DSW Schaatsbaan was prachtig, maar er komt nog meer

Algemeen

DELFT – Tja, je kan tijdens zo’n Lichtjesavond onmogelijk overal tegelijk zijn. Wie echter rond acht uur ’s avonds naar de DSW Schaatsbaan ging, zal daar geen spijt van hebben gekregen.

Terwijl de kaarsjes in de grote Kerstboom de Markt al brandden, vond op de Schaatsbaan op de Beestenmarkt een bijzondere schaats- en zangshow plaats. Giancarlo Idili, Manuel Pronk, Presley Roozenburg, Iris Verschoor en Eliza Krul stonden op het podium en zongen enkele toepasselijke liedjes. Ondertussen vond op het ijs een jaloersmakende kunstschaatsdemonstratie plaats. 

De vijf artiesten liepen er dankzij de sportieve kledingwinkel Mios hip en warmpjes bij. Eigenaresse Mylene Laguna vindt het leuk om de Schaatsbaan te sponsoren. “Wij kijken altijd erg uit naar de tijd dat de Schaatsbaan weer op de Beestenmarkt staat”, zegt Mylene Laguna. “Met als hoogtepunt: Lichtjesavond”. Met de activiteiten die de afgelopen week op de Schaatssbaan plaatsvonden, is het nog lang niet gedaan met de winterpret op de Beestenmarkt. Op dinsdag 23 december zijn er tussen 14.00 en 16.00 uur schaatslessen. Van 17.00 tot 21.00 is het studentenavond op de Schaatsbaan. Vrijdag 26 december, Tweede Kerstdag, is er van 18.30 tot 22.45 uur een IceDisco. Zaterdag 27 december verzorgt Chocolaterie De Lelie om 11.00, om 15.00 en om 19.00 uur Chocoladeworkshops in de Pinguïnlounge. Dit weekend organiseert het Wereld Natuur Fonds allerlei activiteiten op en rond de Schaatsbaan. Het Wereld Natuur Fonds is dit jaar verkozen tot het goede doel van de Schaatsbaan. Kinderen kunnen zich op zaterdag 20 december laten schminken als een dier. Ze mogen met een WNF-Pandabeer op de foto of ze kunnen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. 

Ricardo Seffelaar, in het dagelijks leven kantoormanager bij de Rabobank, werkt al jaren als vrijwilliger bij het WNF. Als regiocoördinator van het Regioteam Delft/Zoetermeer is hij blij met het podium dat de DSW Schaatsbaan hem biedt. “We zijn in Delft duidelijk ondervertegenwoordigd als je kijkt naar het aantal vrijwilligers, donateurs en jeugdleden”, zegt hij. “Daarom willen we laten zien hoe leuk het is om bij ons te werken of als jeugdlid bij het WNF aangesloten te zijn.” 

Schaatsbaanbaas Robin Verschoor wil op zijn beurt graag iets terugdoen voor het milieu. “Er zijn allerlei zaken in ons dagelijks leven die niet erg milieuvriendelijk zijn”, merkt hij op. “Zoals vliegtuigen, auto's en kunstijsbanen. Om ons steentje bij te dragen aan het milieu gebruikt de DSW Schaatsbaan al jaren duurzame materialen. Bovendien zorgt Ice-World, de ijsleverancier, met het energiezuinigste en meest duurzame systeem voor een grote bijdrage aan het milieu.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12