Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Hieronder de korte politieberichten uit de krant van 24 april 2011.

Een Engels jongetje van bijna 1,5 jaar oud viel afgelopen woensdag rond 20.30 uur in het water aan de Delfstestraatweg in Delfgauw. Het kindje was met zijn ouders op bezoek toen hij op een onbewaakt ogenblik in het water viel. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben het jongentje gereanimeerd. Het kind werd onder begeleiding van motoragenten door de GGD naar het ziekenhuis vervoerd. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Een 19-jarige inwoner van Pijnacker-Nootdorp werd woensdag aangehouden voor het verspreiden van opruiende teksten via Twitter. Via berichten op Twitter liet de 19-jarige onlangs weten dat hooligans het tweede tentfeest in Pijnacker, dat deel uitmaakt van de tradionele Oranjefeesten, zouden verstoren. De Recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp stelde direct een onderzoek in. De jongen meldde zich vrijwillig op het politiebureau. Zijn computer en de telefoon zijn in beslag genomen en worden op dit moment nog nader onderzocht. Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat het een ondoordachte actie was en dat hij niet stil heeft gestaan bij de gevolgen. Uit niets is gebleken dat hij daadwerkelijk deel uitmaakt van een hooligangroep. De verdachte werd na verhoor heengezonden en moet zich op een later moment verantwoorden voor de Rechter. Als bijkomende straf bepaalde de officier dat hij in elk geval zijn kaart voor het komende tentfeest moet inleveren.

Een beveiligingsambtenaar hield maandag om 14.30 uur een 56-jarige winkeldief uit Capelle aan de IJssel aan. De man had in Winkelcentrum De Hoven bij een drogist diverse parfums weggenomen. Na de diefstal rende hij weg. De beveiligingsambtenaar zag de man op de Martinus Nijhofflaan lopen en hield hem daar aan. De winkeldief bedreigde de beveiliger, die de Politie inschakelde. Agenten namen de man over en brachten hem naar het Politiebureau. De Recherche onderzoekt zijn betrokkenheid bij deze en mogelijke eerdere winkeldiefstallen.

Politieagenten zagen maandag om 16.15 uur dat een groepje van vier jongeren, in de leeftijd van 15, 16, 17 en 22 jaar, op 't Carto in Delft aan het blowen waren. Twee meisjes van 15 en 16 jaar bleken de softdrugs van de 22-jarige man te hebben gekregen die bij het groepje zat. De 17-jarige jongen had de softdrugs zelf geregeld. De drie minderjarigen zijn voor de afhandeling van deze zaak naar Halt gestuurd. Naast de Halt-procedure moeten de jongeren deelnemen aan een project waarin gesproken wordt over de gevolgen van drugsgebruik. De meerderjarige verdachte heeft een proces-verbaal gekregen en moet zich binnenkort voor de Rechter verantwoorden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12