Veel gekker moet het niet worden... zondag 21 december

De Politieberichten uit de Delft op Zondag van 21 december.

De Politie controleerde dinsdag 16 december rond 18.25 uur in de Jacob Gerritstraat een fietser en zijn fiets. Daaruit bleek dat de fiets gesignaleerd stond als gestolen. De 41-jarige man uit Delft is aangehouden en overgebracht naar het Politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij de fiets op internet had gezien en vervolgens met de verkoper op het Centraal Station had afgesproken om de fiets te kopen. De fiets is in beslag genomen en de Politie onderzoekt of deze terug kan naar de rechtmatige eigenaar. 

De Recherche van Bureau Delft zoekt getuigen van een overval op een supermarkt aan de Rotterdamseweg. Maandagmiddag probeerden twee in donkere kleding gehulde jonge mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar met fysiek en verbaal geweld geld buit te maken. Omdat de eigenaar van de supermarkt zich hevig verzette, is het tweetal onverrichter zake weer vertrokken. Ze zijn vervolgens de van Speykstraat in gerend, in de richting van de Mijnbouwstraat. Wie maandag na 17.15 uur iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de supermarkt kan contact opnemen met de Recherche van Bureau Delft via telefoonnummer 0900-8844. 

Bij een snelheidscontrole op de Westlandseweg zagen Politieagenten vorige week zondag een automobilist die wel erg hard reed: 114 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Pas op de Buitenhofdreef konden de agenten de automobilist laten stoppen. De 46-jarige Delftenaar moest zijn rijbewijs direct inleveren en kreeg een proces-verbaal voor het te hard rijden. 

Politieagenten kregen vorige week zondag rond 23.30 uur een melding dat er op de Coendersstraat iemand in een auto lag en mogelijk onwel was. In de auto troffen de agenten inderdaad een man aan die zijn roes lag uit te slapen. Ze gaven de 42-jarige man uit Groot Brittannië een rijverbod van twaalf uur. Enige minuten later was op camerabeelden duidelijk te zien dat de man tóch in zijn auto stapte en wegreed. Op de Buitenwatersloot konden Politieagenten hem laten stoppen. Hij moest blazen en blies op het Bureau 1110 ugl. De Officier van Justitie bepaalde dat de Engelsman een boete kreeg van 2425 euro voor het rijden onder invloed en van 1000 euro voor het rijden tijdens het rijverbod. Omdat de man de 3425 euro niet kon betalen werd de auto in beslag genomen. 

Twee mannen van 19 en 22 jaar uit respectievelijk Pijnacker en Delft zijn op zaterdag 13 december rond kwart over vier ‘s nachts aangehouden op de Markt. Agenten in burger zagen de twee schoppen en springen tegen fietsen die gestald stonden tegen het Raadhuis. Ook zagen ze dat de twee mannen op het Marktplein reden en met opzet tegen elkaar aan fietsten. De agenten hebben de twee aangehouden wegens vernieling van fietsen.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1