Even Bellen Met... 18 juli

Algemeen

Toos Thoolen van Breed Welzijn Delft. Omdat de Gemeente Delft geen subsidie meer geeft, komt er vanaf 1 september een einde aan het project VrouwKindCentrum. Toos Thoolen vertelt.

- Het VrouwKindCentrum houdt op te bestaan, vind je dat jammer?
“Nou, ik denk dat het een goede rol heeft vervuld. Het is vijf jaar geleden opgericht met de bedoeling om vrouwen een eigen plek te geven waar ze initiatieven kunnen ontplooien. Die rol is voor een deel vervuld. Tegelijkertijd denken we dat het beeld van wat zo’n centrum moet zijn de afgelopen jaren is veranderd.”

- Wat is er dan anders geworden?
“Het idee dat vrouwen meer naar buiten moeten komen, en niet dat de vrouwen zoals de afgelopen jaren op één plek bij elkaar komen.”

- Waren de subsidies de enige inkomstenbron?
“Praktisch wel, ja.”

- En nu?
“We zijn bezig om de activiteiten waar veel animo voor is onder te brengen in andere wijkcentra. Er zal onder de vrouwen nog wel behoefte zijn om contact met elkaar te hebben. We gaan kijken hoe we dat gaan organiseren. Op 15 september komen we met de vrouwen bij elkaar in Wijkcentrum de Vleugel, we gaan dan brainstormen over hun ideëen voor de toekomst. Ik ben benieuwd wat daaruit voortkomt.”

- De Vrouwen en Kinderen zijn dus nog niet verdwenen?
“Ik mag hopen dat de helft van Delft uit vrouwen en kinderen bestaat.”

- Eigenlijk verandert er dus niets?
“Dat is niet het geval. De activiteiten blijven wel bestaan. Er is alleen geen geld meer voor een organisatie binnen een organisatie.”

- Een VrouwKindCentrum binnen Breed Welzijn Delft, bedoel je?
“Ja.”

- Wat ga je het meeste missen?
“De vrouwen zullen het knusse, denk ik, missen. We hopen dat de nieuwe situatie veel krachtige vrouwen oplevert die eigen initiatieven gaan ontplooien. Daar willen we ze – als het nodig is – bij blijven ondersteunen.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12