Wim van der Vliet ruilt minuut gratis winkelen in voor pallet met voedsel voor Voedselbank

Algemeen

Van links naar rechts Hans Mostert en Cor Komen van de Voedselbank, Wim van der Vliet, Willemien Kasteleyn en Imad El Abdelluoui van Lidl en Cees de Vries en Ton van Schie van de Voedselbank.

DELFT – Wim van der Vliet won onlangs een minuut gratis winkelen bij Lidl. In plaats van met een kar door de supermarkt aan de Multatuliweg te racen, besloot hij zijn prijs aan de Delftse Voedselbank te doneren.

Van der Vliet vond het hartstikke leuk dat hij een prijs won. “Ik heb er daarna een week lang over nagedacht, maar ik heb iets van: Ik heb het goed genoeg. Wat moet ik met een kar vol boodschappen, waarvan ik sommige dingen alleen maar pak omdat ik de mogelijkheid heb, en niet omdat ik het nodig heb?”, vroeg de 32-jarige Delftenaar zich af. Hij nam contact op met het hoofdkantoor van Lidl en vroeg of zijn prijs niet anders besteed kon worden. Van der Vliet is actief binnen de Marcuskerk en vanwege zijn betrokkenheid bij het Interkerkelijk Diaconaal Beraad bekend met het werk van de Voedselbank. Dat vond hij wel een mooie bestemming voor zijn prijs. Na overleg werd besloten om de minuut gratis winkelen in te ruilen voor een pallet met eten, drinken en andere producten. Die nam het bestuur van de Voedselbank woensdagmiddag in ontvangst. “Dit geeft me eigenlijk veel meer lol dan een minuut gratis winkelen. Een minuut is kort. Op deze manier hebben veel meer mensen er lol van”, aldus de gulle gever. 

Ton van Schie, de voorzitter van de Voedselbank Delft, was er heel blij mee. “Het is echt een gevarieerd pakket. Ik zie soep, pindakaas, macaroni, maar ook producten als handzeep en keukenrollen, spullen die onze cliënten niet gauw zelf zouden kopen.” Van Schie vindt het mooi dat Van der Vliet zo veel moeite heeft gedaan om z’n prijs aan de Voedselbank te kunnen geven. “Het filiaal mag daar zelf namelijk niet over beslissen. Hij is daarom tot aan de directie gegaan om te zorgen dat de prijs bij ons terecht kwamen.” Van Schie denkt dat Van der Vliet met zijn actie zo’n tweehonderd cliënten van de Voedselbank heeft geholpen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12