Chevrolet Cruze staat voor een nieuwe wereldwijde ontwerptaal

Algemeen

De compleet nieuwe Chevrolet Cruze valt op door zijn aantrekkelijk ‘vierdeurs-coupé’ design. Tijdens de AutoRai kunt u hem bewonderen.

En vanaf juni ook in de showroom van Auto’s Kleyweg, met een vanafprijs van 17.995 euro. 

Behalve door zijn aantrekkelijke design valt de Cruze ook op door zijn kwaliteit en verfijnd rijgedrag. De rijeigenschappen zijn volledig afgestemd op de omstandigheden in Europa. Met een compleet nieuwe serie aandrijflijnen markeert de Cruze de introductie van een nieuwe, wereldwijde ontwerptaal voor het merk Chevrolet. “Dit merk heeft altijd gestaan voor een prima prijs-kwaliteitverhouding en de Cruze lost die belofte als geen enkel ander model in”, zegt Sjef Kleyweg. “Op het gebied van design, kwaliteit, de gebruikte materialen en de fraaie stijlvorm zet de Cruze nieuwe maatstaven in zijn categorie. We verwachten dat dit model ook voor de zakelijke rijder een zinvol en interessant alternatief zal zijn.” 

De ontwerpers van Chevrolet hadden als opdracht een volledig nieuwe compacte middenklasse-sedan te ontwerpen. De gebogen daklijn van de Cruze, die onder een steile hellingshoek van de voorruit naar de aflopende achterstijlen loopt, is een kenmerkend stijlelement van de Cruze. Gecombineerd met de korte achterkant wordt deze coupé-achtige uitstraling voor het eerst gebruikt in dit marktsegment. 

De Cruze is langer en breder dan gebruikelijk in het compacte segment en de slanke koetsvorm resulteert in een lage luchtweerstand van slechts 0,31. Het volledige motorenprogramma bestaat uit 1.6- en 1.8-liter aluminium benzinemotoren en een 2.0-liter turbodieselunit met variabele kleptiming. Alle motoren hebben een groen label. Speciaal vanwege de introductie van dit nieuwe model heeft Auto’s Kleyweg een aantrekkelijke actie. Met Auto’s Kleyweg kunt u voor half geld naar de AutoRai. “Tegen inlevering van een toegangskaartje en een op de Rai genomen foto van de nieuwe Chevrolet Cruze betalen wij de helft van het entreegeld terug”, legt Kleyweg uit. “Uit alle fotoprints wordt vervolgens de mooiste gekozen. De maker van die foto mag de nieuwe Cruze gratis een weekend uitproberen.” 


Auto's Kleyweg
Woudseweg 134a, Den Hoorn
Telefoon: (015) - 262 70 35
www.kleyweg.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12