Veel gekker moet het niet worden... zondag 2 maart

Algemeen

De politieberichten van zondag 2 maart

Bij een verkeerscontrole heeft de Politie een 43-jarige man uit Delft aangehouden, die gesignaleerd stond. Hij moest nog een openstaande boete van ruim 680 euro voldoen en werd meegenomen naar een Politiebureau. Daar kon hij na betaling vertrekken. 

De Politie kreeg dinsdag de melding dat er een man op het dak van het Spatbordenfonds aan de Weteringlaan liep. Hij reageerde niet op het aanroepen van de agenten en verdween het pand in. De sleutelhouder liet de Politie het pand binnen. Binnen troffen de agenten de man aan in een bubbelbad met in zijn ene hand een flesje bier en in zijn andere hand een sigaretje. De agenten hielden de man aan en hij ging hij, nadat hij zich weer had aangekleed, met de agenten mee. Op het moment dat ze het zwembad verlieten, rende hij echter weg. De agenten zetten de achtervolging in en vonden hem weer achter een heg in De Roellestraat.

Surveillerende agenten hielden maandag twee jongens van 13 en 15 uit Delft aan, omdat ze een damesfiets hadden gestolen. De agenten zagen dat de jongens op de Papsouwselaan aan een fiets stonden te morrelen en omdat ze het niet vertrouwden, spraken ze het tweetal aan. De jongens bekenden dat de damesfiets niet van hen was en ze werden aangehouden en gehoord. Daarna konden ze met hun moeders mee naar huis. Beide jongens kregen een verwijzing naar Bureau Halt. 

Surveillerende agenten hielden maandagmorgen om 5.50 uur op de Katwijkerlaan in Pijnacker een 26-jarige Zoetermeerder op een scooter aan. De man bleek na controle van zijn gegevens geen rijbewijs te hebben. Het was de derde keer dat hij betrapt werd op rijden zonder rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. 

Een 43-jarige Delftenaar belandde zaterdagmorgen om 04.00 uur in een Politiecel. Hij maakte stennis bij een horecagelegenheid aan de Kromstraat. Agenten spraken de man aan en zagen dat hij iets wegstopte in zijn broekband. Dat bleek een fileermes te zijn. Hij moest mee naar het Bureau en kreeg een proces-verbaal. 

Een 16-jarige Delftenaar kon vorige week zaterdag niets anders doen dan bekennen toen agenten hem en een handlanger betrapten bij het spuiten van graffiti op het Oostplantsoen. De mannen wisten aanvankelijk te ontkomen door in een sloot te springen en er aan de andere kant weer uit te kruipen. Even later zagen de agenten de 16-jarige lopen. Hij bleek de verf nog aan zijn handen te hebben. Bovendien was hij tot aan zijn knieën drijfnat. Zijn kompaan wist te ontkomen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12