Raar jaar voor de Schaatsbaan op de Beestenmarkt

Algemeen

(foto: Erick Kicken)DELFT – Nee, het was voor de DSW Schaatsbaan op de Beestenmarkt niet het meest fantastische jaar, las u vorige week al in Delft op Zondag. Door het net iets te winterse weer vielen de bezoekersaantallen wat tegen.

Pogingen om de schaatsbaan een week langer open te houden, mislukten. Een extra week schaatsen zou voor de omwonenden een extra week overlast betekenen, zo vertelde de Gemeente in deze krant. Die uitspraak riep bij Schaatsbaan-organisator Nota Bene de nodige vraagtekens op. “Wij hebben zelf altijd overleg met de omwonenden”, vertelt Nannette Verschoor van Nota Bene. “Toen wij hen dit voorgelegden zeiden ze: ‘Van ons hoeft het niet, maar die ene week langer maakt ook niet uit’. Ze zeiden niet dat ze er tegen waren.” Bovendien: “Ik kan me niet voorstellen dat de Gemeente daar met de bewoners over heeft gesproken, dat maakt het alleen maar schrijnender.” 

Nannette Verschoor was in elk geval blij dat de weersomstandigheden in de week na Kerst weer prima waren. “Dat heeft wat goedgemaakt”. Maar uiteindelijk, na vier weken winterpret op de Beestenmarkt, vielen de bezoekersaantallen dit jaar tóch ietwat tegen. Maar leuke dingen waren er ook zeker, banedrukt Verschoor. “Wat leuk blijft zijn de reacties van de mensen die hier komen, dat maakt een hoop goed. We hebben bijvoorbeeld veel hele enthousiaste reacties gehad over de ligging van de baan en de binnenbaan. Maar er waren ook een aantal dingen die we niet in de hand hadden. Het was al met al, vind ik, een raar jaar.” 

De veiling van de Art Street-panelen ging afgelopen maandag niet door vanwege sneeuwval. De panelen worden vanaf komende week geveild op de website van de Schaatsbaan. Wie interesse heeft in deze echte Delftse kunstwerken, waarvan de opbrengst naar Inloophuis Debora gaat, kan meer informatie vinden op www.schaatsbaandelft.nl. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12