Al meer dan duizend Droomtijdlopers aangemeld

Algemeen

Vrijwilligers voor de Droomtijdloop hoeven de Koplopers niet met een lantaarntje te zoeken. Dat was in 2006 ook al zo.

DELFT – Het gaat goed met de voorinschrijvingen voor de Klaas Vaak Droomtijdloop 2011. De 1000ste loper heeft zich ingeschreven en de deelnemerslimiet van 1200 is in zicht. Bruun van der Steuijt verzorgt namens de organiserende vereniging De Koplopers de publiciteit. Hij ziet dat aantal makkelijk gehaald worden. “Wie nog wil meedoen aan de halve marathon in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober, moet dus snel zijn. Voorinschrijven kan via de website www.inschrijven.nl.”

De truc is inmiddels wel bekend: Starten om 2 uur in de nacht dat de zomertijd overgaat in wintertijd, waardoor de klok om 3 uur een uur terug gaat, en de lopers dus een uur ‘wegmoffelen’ en in een droomtijd finishen. In 2006 organiseerden De Koplopers de vorige Droomtijdloop. Nu, vijf jaar later, herhalen ze die krachttoer met meer dan honderd vrijwilligers omdat de Koplopers 25 jaar bestaan. Lopers komen van heinde en verre. “Uit België, Duitsland, Frankrijk zelfs”, heeft Van der Steuijt gezien. “De jongste is 19 jaar, de oudste 73. Zeventig procent is man, dertig procent vrouw. En we hebben een nieuwigheid: De Duorun. 

Hardlopers die de halve marathon te lang vinden, kunnen samen met een ander lopen. Iedere deelnemer loopt hierbij een ronde van 10,6 kilometer; het wisselpunt is bij start/finish aan de Rijkstraatweg bij voetbalclub Wippolder.” Hij promoot treffend: “Deelnemen als lid van een team geeft je vleugels, samen zweten is goed voor de collegiale verhoudingen!” 

Een batig saldo van de Klaas Vaak Droomtijdloop (naar de hoofdsponsor) gaat naar Zorgboerderij Buitengewoon –Noordeindseweg. Daarmee tonen de ‘nachtbrakers’ hun maatschappelijke betrokkenheid. Meer informatie is te lezen op de speciale website www.droomtijdloop.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12