De feestdagen in met heerlijk eten van De Plattelander, dat is dubbel feest

Algemeen

De Plattelander heeft de schappen en planken vol met zelfgemaakte vleeswaren en de lekkerste binnen- en buitenlandse kazen.

DELFT – De feestdagen staan weer voor de deur. Voor wie geen tijd heeft om dagen in de keuken door te brengen, heeft De Plattelander een cateringservice die de lekkerste producten kant en klaar aflevert.

Kerst en Oud en Nieuw zijn de perfecte tijd om de inwendige mens eens goed te verwennen. Veel mensen zijn daarom dagenlang bezig met boodschappen doen en het bereiden van hun gerechten. Maar waarom moeilijk doen als het ook heel erg makkelijk kan? De Plattelander, een traiteur, kaasboer en vleeswarenspecialist in de Van Bossestraat 1 in Delft, heeft namelijk ook een cateringservice. Keuze is er genoeg. “We hebben salades, warme maaltijden, hors d’oeuvres en voor- en hoofdgrechten”, noemt Rick Schipper, één van de twee eigenaren, enkele voorbeelden. Speciaal voor de feestdagen heeft De Plattelander een speciale folder gemaakt met daarop alle keuzemogelijkheden voor de heerlijkste maaltijden.
Zijn compagnon Frank van den Akker werkte al 35 jaar als slager. Dit gecombineerd met de jarenlange ervaring van Rick Schipper als kok zorgt ervoor dat dit duo staat als een culinair huis. Hun opgedane ervaring zetten ze nu in voor hun bedrijf De Plattelander. De kunde zie je bijvoorbeeld terug in de huzarensalade. “Die is voor negentig procent gegarneerd met Franks zelfgemaakte vleeswarenspecialiteiten.”

De echte aanraders voor de feestdagen zijn de salades, de hors d’oeuvre en vooral de huisgemaakte vleeswarenspecialiteiten, vinden de heren. “Daar zijn we in gespecialiseerd. We hebben drie soorten hors d’oeuvres: wild, vis en vegatarisch.” Die zijn bovendien prachtig opgemaakt. “Het is dan ook net alsof je van een schilderij zit te eten”, aldus Frank en Rick. Andere aanraders zijn de buitenlandse kaasplanken en, niet te vergeten, de zelfgemaakte vleeswaren.

Op de website http://www.deplattelander.nl is te zien wat bij De Plattelander allemaal mogelijk is. Daar staan tevens de brochures en bestellijsten voor de feestdagen. “Bestel nu nog voor de feestdagen, dat kan nog tot en met aanstaande woensdag. Want Kerst 2010 met De Plattelander, dat is een moment van genieten”, besluiten de twee heren. Wie geen internet heeft, kan ook langskomen in de winkel in de Van Bossestraat 1 of bellen naar telefoonnummer 015 - 215 90 70.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12