Huis te koop: Dijkshoornseweg 153, Delft

Algemeen

Ruime en gemoderniseerde jaren-dertig-woning op een unieke locatie

DELFT – Theo van Paassen en Jolande Leenaers hebben de afgelopen 28 jaar naar volle tevredenheid gewoond in deze idyllisch gelegen twee-onder-één-kapwoning.

Ze hebben de kans gekregen om een geheel vrijstaand huis te kopen, een aantal huizen verderop aan de Dijkshoornseweg. “Die bungalow is mijn ouderlijk huis”, zegt Theo. “Daar wil ik graag terugkeren en het is prettig om toch in deze buurt te blijven wonen.” 

Hun huidige woning is een jaren-dertig-woning, die ze in de loop der jaren stap voor stap hebben gemoderniseerd. Hierbij hebben ze wel geprobeerd de authentieke stijl zo veel mogelijk te benaderen. De binnendeuren en de glas-in-lood-ramen in de originele erker aan de straatzijde zijn authentiek. “We hebben bijvoorbeeld ook een uitbouw gemaakt, waar de keuken in is geplaatst”, zegt Jolande. “De entree is aangepakt en boven hebben we op de zolder een dakkapel geplaatst. Alle kozijnen zijn van kunststof en overal is dubbelglas geplaatst.” 

De woonkamer meet 6.00 bij 9.00 meter (inclusief erker). De kamer is, net als de gang, voorzien van een massieve parketvloer. De houtkachel zorgt voor veel sfeer in de kamer. Door de aanbouw van 3.50 meter diep lijkt de kamer extra groot. De extra ruimte, voorzien van plavuizen, wordt dan ook als een leefkeuken gebruikt. Er is een luxe uitgevoerde hoekkeuken, met een granieten aanrechtblad, een apothekerskast en een wasbak met een cooker. Er is diverse inbouwapparatuur aanwezig, zoals een vijfpitsgasfornuis met een oven, een afzuigschouw ('Solitair'), een vaatwasmachine (2006) en een koelkast. “Door de twee lichtkoepels is de keuken altijd lekker licht”, weet Theo. 

Vanuit de keuken is er toegang tot de bijkeuken met de opstelplaats voor de wasmachine, de droger en de cv-ketel. Van hieruit zijn een ruime berging en een hobbyruimte met vaste schuifkastenwand bereikbaar. “Via de schuifpui in de woonkamer kom je in de diepe achtertuin”, zegt Jolande. “Het is een prettige tuin met de hele dag zon. Je kunt ook de schaduw opzoeken, er is een elektrisch te bedienen terrasscherm. Aan de achterkant is er een ecologische zone. We hebben zelf een prieel gemaakt waar je aan het water kunt zitten. Je ziet daar een mooie rietkraag waar allerlei vogels broeden en je ziet er uiteenlopende andere dieren.” 

Op de eerste verdieping, helemaal voorzien van laminaat, zijn er drie slaapkamers van respectievelijk 8, 7 en 11.50 vierkante meter. De badkamer is voorzien van een ligbad, een badmeubel met wastafel, een vaste (verwarmde) spiegel en een hangcloset. De ruime overloop heeft een Velux-dakraam. “Op de tweede verdieping is de zolder, waar wij dus een dakkapel hebben gemaakt”, zegt Theo. “In deze ruimte is er ook een bedstee.” 

Deze slaap- of werkkamer van 10 vierkante meter, ook met laminaat, is te bereiken via een gesloten trapopgang. Er is veel bergruimte en van hieruit is er een mooi uitzicht over de tuin en het water. Er is parkeergelegenheid op eigen terrein. De ligging is ideaal nabij de dorpskern van Den Hoorn en op tien minuten fietsen van het centrum van Delft. Ook scholen en sportfaciliteiten zijn dichtbij.

De vraagprijs voor deze woning is € 450.000,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) - 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12