Verdrinkende katten kunnen vanaf volgende week met een klimtouw de gracht weer uit

DELFT – Goed nieuws voor kattenbezitters in de binnenstad: De vrijwilligers van Kat uit de Gracht Delft gaan volgende week zaterdag het eerste kattenklimtouw ophangen. Dit doen ze rond 12.30 uur aan de kade van de Lange Geer, ter hoogte van het Legermuseum. Het idee voor kattenklimtouwen komt uit Leiden, waar al enige tijd touwen langs de grachten hangen. Zo kunnen te water geraakte katten weer veilig de kade bereiken. Achterom-bewoonster Maureen Crijns inventariseerde eind vorig jaar of hier ook in Delft behoefte aan was.

Dat bleek het geval, want ook in de Delftse grachten duiken regelmatig verdronken katten op. “Vijftig procent van de katten die jaarlijks in Delft te water raken verdrinkt omdat ze de hoge kademuren niet kunnen opklimmen”, weet de voorzitter van Kat uit de Gracht Delft. “In steden als Leiden hebben kattenklimtouwen al vele katten èn een dronken student op het droge geholpen. Kat uit de Gracht Delft wil ook in Delft katten de mogelijkheid bieden op eigen kracht op het droge te komen, in plaats van dat ze door uitputting en onderkoeling verdrinken.” De Gemeente heeft nu na overleg toestemming gegeven om op bepaalde plaatsen waar veel katten verdrinken touwen op te hangen. Deze hotspots zijn de Lange Geer, de Kantoorgracht en het Noordeinde.

Het eerste kattenklimtouw wordt volgende week zaterdag om 12.30 uur onthuld en belangstellenden zijn van harte welkom om dit samen met Kat uit de Gracht Delft te vieren. Er is dan ook een loterij met mooie prijzen. Koffie of thee - met iets lekkers - is tegen een zacht prijsje te verkrijgen. De opbrengst van de loterij en de drankjes komen geheel ten goede aan Kat uit de Gracht Delft voor het bekostigen van het bevestigingsmateriaal. Meer weten? Kijk dan op de website www.katuitdegracht.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1