Het gaat al goed met Full Speed en nou krijgen ze nog een kunstgrasveld ook

Algemeen

DELFT – Full Speed-voorzitter Cock van der Pot is geen man die een blad voor z’n mond neemt. Maar, en hij neemt een exemplaar van dit blad uit november 2005 voor z’n mond, hij kan ook echt boos zijn. In ‘Schoppen Troef’ spuwde hij destijds oprecht z’n gal over het onrecht dat zijn club werd aangedaan.

Full Speed, een behoorlijk bloeiende vereniging, moest het nog steeds doen met twee gewone grasvelden. Dat gaf vooral problemen met de trainingen. Toen clubs, die al over een intensiever te gebruiken wetraveld beschikten, door de Gemeente ook nog eens kunstgrasvelden aangeboden kregen, brak z’n klomp. En werd Cock van der Pot Cock van der Mopperpot. 

“Ja, toen ik hoorde dat de clubs aan de Brasserskade kunstgrasvelden kregen, werd ik kwaad. We zijn toen met een bestuursdelegatie bij wethouder Dick Rensen geweest. Gelukkig is alles op z’n pootjes terecht gekomen”. Full Speed krijgt een kunstgrasveld. Er kan straks uitbundig getraind worden. “Rensen heeft zich aan z’n woord gehouden”, stelt Van der Pot nu tevreden vast. “Hij zei destijds dat hij voor ons naar een oplossing zou zoeken, buiten de Brasserskade om. Hij heeft moeten zoeken naar allerlei geldpotjes, maar het is gelukt. Ik kan me niet indenken dat het College van B en W niet akkoord gaat”.

- Heeft het toch niet allemaal wel erg lang geduurd?
“Ach, je weet dat die procedures lang duren. Als je vandaag schreeuwt van ‘ik heb dit nodig’ en ze zien daar de noodzaak van in, dan heeft het tijd nodig om het ook te realiseren. Het is gelukt en daar ben ik blij om”. 

- Heeft de vereniging nou veel schade geleden?
“We hebben trainingscapaciteit moeten inhuren. Eerst bij Hudito, en toen het daar niet meer kon bij de TU, op het Sportcentrum. Dat kost ons klauwen met geld, ja. Dat hebben we ervoor over. De club zit de laatste jaren behoorlijk in de lift. Dan krijg je meer elftallen. Die willen trainen, zelfs op vrijdagavond zijn ze aan het trainen geslagen”. Het hoofdveld wordt nu kunstgras. “We hebben”, dagdroomt Van der Pot nog even hardop, “wel gezegd dat het tweede veld ook kunstgras mag worden, maar daar is het geld niet voor”.

Het gaat goed met Full Speed. Dus is het leuk om voorzitter te zijn. Van der Pot (61) is dat nog maximaal drie jaar. “In november 2005 heb ik jou ook gezegd dat ik dat blijf tot m’n vijfenzestigste. Daar blijf ik dus bij. Hoewel: als er liefhebbers zijn om het eerder van mij over te nemen, dan maak ik graag plaats”. 

Omdat het goed gaat met Full Speed mag het geen verrassing heten dat de trainers Pierre van Zinnen en Wout Toet mogen blijven. “En”, zegt Van der Pot met een big smile, “voor het eerst sinds jaren hebben we een bestuur van negen mensen”. Hij droomt ook al van een kampioenschap. Maar, weet hij, Van Zinnen is een stuk voorzichtiger. “Die heeft gezegd: Gooi die standenlijst maar weg, we gaan helemaal opnieuw beginnen”. (PB) 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12